Sory ale nie zwracałem uwagi na to o których godzinach kto co pisał
No nie przesadzaj ze tak wpadacie wyjątkowo wy bo ludzie juz od dawna przełączali 1,6 ecobosty z wersji słabszych na mocniejsze silniki i nikt z tego tajemnicy nie robi co skad i gdzie wgrywał.
I nie mów też ze potrzeba na to setki godzin-bo wystarczy wziąć do reki schemat elektryczny!!!! bo nie wystarczy popatrzeć w konfigurację softu-bo to nie o soft chodzi ale o sterownik i układ elektryczny i elektroniczny silnika (ps. wy nawet nie morzecie popatrzec w konfiguracje softu bo nie macie 1-ani programu w ktorym napisany był kod do sterownika, ani plików wsadowych do pliku do tego programu-to sie nazywa programowanie-kto programuje to wie o czym pisze-i nie oszukujmy nikogo-nikt z nas nie ma i pewnie nie bedzie miał dostepu do oryginalnego źródła do programów od sterowników aby je naprawde poprawnie edytować czy obrabiać.)
Pozatym nawet jesli wgrasz z jednego sterownika do drugiego inny soft w innej konfiguracji wyposazenia to nic sie nie zepsuje pozatym ze potrzeba bedzie w opcjach serwisowych zaadoptowac te urządzenia ktorych brakuje w nowszym oprogramowaniu. Oczywiscie nie wszystko da sie przeskoczyc bo nie na wszystkie zmiany przygotowane sa funkcje w programach ale to juz inna sprawa.
Cytat:
|
Ani wgranie fabrycznej mocniejszej kalibracji, ani chip tuning sam w sobie nie "zabije" silnika, tylko jego użytkownik, jego styl jazdy i sposób (nie)dbania o auto.
(
|
I tak i nie. jezeli fabryczna kalibracja jest do tego silnika to jest wszystko ok, ale jezeli chip przekracza dopuszczalne obciazenia to nie.
Ponadto sa tacy ktorzy po chipie i to nawet od heko wyjechali niezadowoleni bo silnik zaczął nierówno pracować(heko pewnie by wiedział o kim pisze bo gość kilka razy do niego jezdził z tym problemem).
sory ale obrobka mapek-tak jak napisałem oprócz tego ze zmienia parametry mocy silnika to zmienia tez parametry pracy silnika nie zawsze w tych miejscach ktorych chcemy. A jezeli wezmiemy pod uwage np. przypadek takiej nie równej pracy silnika to trydno powiedziec ze chip nie zepsuje silnika bo:
-zły kat wtrysku-potrafi wypalic dziurę w tłoku i uszkodzić panewki korbowe!
-nierówna praca silnika -uszkodzi dwumase-sprzegło, skrzynie i tłumik drgań skretnych
Ponadto ja jestem ciekaw skad gośćie którzy chipują wiedzą do jakiej mocy obliczona jest powierzchnia sworznia tłoka i film olejowy na korbowodzie. A najlepiej jak to korygują w swych mapkach? Sory ale tego nikt nie sprawdza.
A pozatym czy wiecie ze np. fabrycznie w nowych silnikach(oczywiszczie nie wszystkie) kontrolowane jest cisnienie oleju za pomocą programu sterownika w zaleznosci od mocy silnika, po to by ograniczyc spalanie i by nie robić niepotrzebnie wysokiego cisnienia jezeli silnik go nie potrzebuje.
i ciekawe ktory program po korekcie mapek po chipie to uwzglednia?
sory ale niektóre funkcje dostepne są jedynie we własciwym kodzie programowym-a dla przykładu podałem DPFa bo nie bez powodu z niektórymi silnikami było tyle problemów ze ludzie wyłączali dpfa-ale procedura przepalania dalej powracała.
Bo mając program oryginalny wystarczy wpisac " DPF-OFF" we własciwej lini kodu i tyle.
Dlatego pisze ze lepiej wgrac oryginalny program z poprawionej wersji sterownika jak próbowac poprawiac stary.