View Single Post
Stary 05-09-2014, 21:32   #5
Forfiter2012
ford::average

Imię: szwagier
Model: Ford Focus 2
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2006
Domyślnie Odp: Szkoda powypadkowa chcą zapłacić 50% wartości naprawy

Cytat:
Napisał kacper69 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Czy masz jakieś dokumenty na tą poprzednią naprawę?
Jak by mi ktoś za taką stłuczkę dawał 500 zł, to bym brał bez zastanowienia.
Są faktury z innego warsztatu (nie aso) za malowanie tego zderzaka ale z tego co już poszukałem w sieci TU nie mają prawa żądać żadnych faktur ani udowadniania że to czy tamto w aucie było nowe. Nie o to chodzi żeby dali tyle czy tyle jesteś poszkodowanym i powinni naprawić auto najgorzej mnie zdrażnił fakt że sami wyznaczyli ASO (czyli pewnie akurat z tym współpracują czy mają jakąś tam umowę) a później kwestionują jego wycenę. Jak by uderzenie było z przodu to miałbym udowadniać że zmieniłem rozrząd 3 lata temu ( nie daj boże poza aso) co obniżyło wartość pojazdu?Przecież mogli wskazać garaż pana Zdzicha za stodołą tam odmalują i posklejają za 200zł i jeszcze chiński zamiennik lampy za 50zł wstawią..

wrzoch
- tak właśnie myślałem że tak to działa i tak do tej pory naprawiałem z OC sprawcy, bezgotówkowo i odbieraliśmy auta z serwisu.... nic mnie nigdy nie obchodziło a mieliśmy już szkody po 17 tys.... a tutaj awantura o 1400zl

Ostatnio edytowane przez Forfiter2012 ; 05-09-2014 o 21:36
Forfiter2012 jest offline   Odpowiedź z Cytatem