Temat: [Mondeo 2007-2014] Modyfikacje Converse+ by Orion512
View Single Post
Stary 06-09-2014, 00:56   #329
JacekJW
ford::beginner

Imię: Jacek
Model: Ford S-Max
Silnik: 2.0 diesel 163 KM
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: Schemat podłączenia Converse+ poszukuję

Witam.
Przeczytałem cały wątek dotyczący zachodzących zmian w zegarach Conversa z wypiekami na policzkach, gdyż wszystko co zrobił Kolega Orion512 jest fascynujące. Podziwiam i składam ukłony, ale jak i wszyscy czekam na więcej!Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Aczkolwiek w związku z trwającymi pracami nad czymś szczególnym, tj. wizualizacją parktroników przy okazji zapytam:
- czy koledze Orion512 udało się już uporać z kontrolką tempomatu w zegarach przedliftowych, którą proponował jeden z kolegów, bo moim zdaniem jest dużo ładniejsza no i w końcu pasowałaby do kompletu pozostałych ikonek;
- kwestia informacji o otwartych drzwiach samochodu w końcu została sfinalizowana czy jest jak w oryginale, bo też nie doczytałem, a była o tym mowa i różne propozycje;
- i moje zapytanie/prośba: lubię mieć wszystko ładnie napisane i czy we wskazaniach komputera można byłoby zmienić nazwę z "Chwil zużycie pal" na "Chwilowe zużycie" (wiemy, że paliwa) oraz "Zużycie" na "Śr. zużycie". Wiem, że to w niczym nie przeszkadza ale dla mnie jakoś tak ładniej brzmi i wygląda. Tak jak np. zmieniłeś "polski" na "Polski" w ustawieniach języka. Niby nic, a jednak.
- była też mowa o światłach, że jak tylko postojowe, to brak snopu przed autem, a dopiero jak mijania, to snop się włącza-jak wygląda ta sprawa;
Jeszcze tylko dwie rzeczy:
- czy jest możliwość dorzucenia cyfrowego wyświetlania prędkości jak to jest prezentowane w nierodzimych softach (chociaż zdania są podzielone co do przydatności tej funkcji) czy też w tej kwestii są to daleko idące zamiary nad którymi prace trwają. Mi chodzi bardziej o Twój soft, bo tego nienaszego jeszcze nie analizowałem i nie wiem co ma w sobie ciekawego poza wizualizacją. Wiem, że nie ma chyba przedliftowych ikonek, które mi się podobają, a ja mam Converse przedliftowego. A tak apropo gdzie można poczytać o tym nienaszym sofcie.
- i ostatnie: jak przedstawia się wizualizacja kierunkowskazów - wiem, że bajer ale mi się podoba.
Pozdrawiam i życzę dużo sił przy pracach nad polepszeniem naszych doznań wizualnych i nie tylko! Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg GxcBXm.jpg (16.3 KB, 129 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg DSC04638.jpg (92.6 KB, 247 wyświetleń)
JacekJW jest offline   Odpowiedź z Cytatem