View Single Post
Stary 06-09-2014, 13:58   #9
hak64
ford::advanced

Imię: Henryk
Model: inny
Silnik: 3,6
Rocznik: 61
Domyślnie Odp: Szkoda powypadkowa chcą zapłacić 50% wartości naprawy

Cytat:
Napisał Forfiter2012 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Są faktury z innego warsztatu (nie aso) za malowanie tego zderzaka ale z tego co już poszukałem w sieci TU nie mają prawa żądać żadnych faktur ani udowadniania że to czy tamto w aucie było nowe.
Cytat:
Napisał siwy05 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
przy OC nie ma czegoś takiego jak 50% ceny, ma być pomalowane
Panowie niestety tak nie jest. Ubezpieczyciel ma prawo obniżyć wysokość odszkodowania w momencie, gdy rzeczoznawca stwierdził, że uszkodzona część była już naprawiana, malowana, lub jest zamiennikiem. W tym konkretnym przypadku można jedynie pokłócić się o wysokość amortyzacji, bo 50% jest wartością wziętą z sufitu (chyba, że rzeczoznawca stwierdził że zderzak był nie tylko malowany, ale i klejony).
Cytat:
Napisał kacper69 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A tak z innego punktu widzenia , za 700 zł , to można mieć kompletny zderzak w kolorze z wymianą do 10 -letniego auta.
Ja w 8 letnim fusionie zmieniłem tylny zderzak za 200 zł.
Kupiłem w stanie prawi idealnym ( w takim jak może być zderzak w takim wieku) , w idealnie pasującym kolorze .
Tak właśnie należało zrobić.