View Single Post
Stary 07-09-2014, 02:19   #470
wiewior7
ford::advanced

Imię: Daniel
Model: Mondeo mk5 i mk4, Kuga mk1
Silnik: 1.5 Ecoboost, 2.0 Duratec-HE, 2.0 TDCI
Rocznik: 2015, 2007 i 2008
Domyślnie Odp: 2,0TDCi migająca sprężynka (dodatkowe objawy)

Witam,
podepnę się pod temat ostatnio mojemu mondeo coś dolega jednak fachowcy nie mogą zdiagnozować problemu.

Objawy:
- po mieście wszystko ok, brak czarnego dymu, odpala od razu bez problemu.
- na autostradzie po przekroczeniu 140-150km/h traci moc i zaświeca się sprężynka.

Po sprawdzeniu komputer pokazuje błędy:
- P0251 - zawór regulacji dawki paliwa
- P1211 - za wysokie/za niskie ciśnienie paliwa - dodam, że ten błąd jest następstwem poprzedniego (P0251).

Zrobione przelewy:
- jeden wtrysk wyraźnie przelewał, wtrysk wymieniony... pracuje ciszej, lepiej, żwawiej jednak po przekroczeniu 150km/h nadal zaświeca się sprężynka.

Pytanie:
- Po wymianie wtrysku na biegu jałowym pracował nierówno po przejechaniu około 30kilometórw z prędkością 110km/h ( podobno tak przyucza się wtrysk) zaczął normalnie pracować zadowolony z sukcesu wcisnąłem pedla gazy do podłogo... rozpędził si do 190km/h i wszystko ok i tak kilka razy. Wszystko cudownie jeździ jak nowy... po odpaleniu pracuje cicho normalnie wszystko super. Zjechałem do domu. Kolejnego dnia wychodzę i rozpędzam się na autostradzie i objawy powróciły... 140-150km/h i sprężynka i brak mocy... co to może być czy to wróży na pompę wtrysków paliwa?? Przelewy wtrysków w normie... Czy jest jakaś możliwość sprawdzenia pompy wtryskiwaczy aby sprawdzić jej wydajność?? Czy oprócz pompy może to być coś innego??
wiewior7 jest offline   Odpowiedź z Cytatem