Cytat:
Dzięki Stefano za odpowiedź. Pytam bo zakupiłem już prędzej ten ELM 327 ale nie mogłem nic nim zczytać z samochodu zapewne wina sterowników... nic będę walczyć dalej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
edit. Niestety nie mogę zainstalować sterowników "ftdi". Jeśli daje PPM na plik .INI i daje instaluj to wyskakuje że plik nie jest plikiem dla takiej operacji czy coś w tym stylu. Jeśli zaraz wskażę ścieżkę dostępu do felderu ze sterownikami ftdi to nawet ich nie chce zainstalować. Instalowałem sterowniki CH341SER te się instalują i wykrywa interfejs jednak PolskiVag nie widzi interfejsu nawet po zmianie portu COM na właściwy. Jest jakiś inny sposób na zainstalowanie tych sterowników? A może robię coś źle?
Pozdrawiam
|
Tam gdzie kupiłeś kabelek, powinieneś dostać sterowniki do niego i instrukcję jak zaistalować interfejs do kompa. Jest to bardzo proste. Nie wiem czy mógłbym wkleić tutaj instrukcję np. od Viakena z Krakowa. Muszę ich zapytać, bo to pomogłoby wszyskim co mają takie kłopoty i stawiają pierwsze kroki z VAGiem.
Jaki masz win w lapku?
Jaki masz kabelek?
Napisz na PW do mnie i podaj tam swoją pocztę to ci wyslę potrzebne sterowniki i instrujcję.
Pozdrawiam.