View Single Post
Stary 08-09-2014, 10:43   #40
mjprzem
ford::expert

Model: focus sedan ghia
Silnik: tddi
Rocznik: 2000
Domyślnie Odp: EcoBoost 1.0l I3 przełączenie 100 koni -> 125 koni

Cytat:
Napisał tedi_k Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Po pierwsze - poproszę o JEDENPo pierwsze - poproszę o JEDEN przykład kogoś kto to takie przełączenie mocy skutecznie zrobił w ASO z podaniem z jakiej wersji silnikowej na jaką.
Po.1-Jak chcesz przyklad to weź telefon do reki-zadzwon do kilka aso i sam sie przekonaj.

Cytat:
Napisał tedi_k Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie przekażemy Ci tej tabelki.
Przecierz ja nic od Was nie chciałem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Pozatym jaka tabelka? wystarczy znac sie troche na elektryce-popatrzec w schematy i odrazu widac jakie wersje silnika mogą miec zgodne sterowanie. Ja do tego akurat dostep mam wiec Waszej pomocy nie potrzebuję ale forum tez nie jest do tego aby ludzi na "CUDA" naciągać. Byle uzytkownik internetu jak dobrze poszuka to moze miec dostep do softu od sterownikow a kupujac z crackowanego idsa od chinoli za 300-400$ masz dostep do najnowszych aktualizacji ze strony forda.

Cytat:
bo na dobra sprawę w Europie to przestawienia takie robimy my z mayakiem i kilku (na palcach jednej ręki...) kolegów obcojęzycznych mayaka.
A dopiero co ktorys z was twierdził ze jestescie pierwsi i jedyni-jak wam napisałęm ze 1,6-150=>180KM juz dawno zmieniali inni.
PS. To ze nie kazdy pisze o tym co robi to nie znaczy ze nikt wiecej tego nie robi. IDS od chinczykow kosztuje 300-400$ choc moze i mniej aktualnie.

Cytat:
Ford uznał, że takie przestawienia są niemożliwe i nie ma oficjalnych wytycznych w tej sprawie
A to ciekawe skąd masz takie informacje?

Sory ja nie pisze tutaj po to by sie reklamowac ale po to by innym pomagac ale tez po to by innych nie oszukiwac.

Bo co do gwarancji to sory ale byle jaka diagnostyka moze odrazu wykazac ze nie zgadza sie oprogramowanie wiec tez nie piszcie takich rzeczy ze moze ktos nie zauwazy. Ja wiem ze szukacie klientów ale chyba nie tedy droga aby ludzi na niespodziewane koszta narazac.

Bo powiem wprost-w przypadku jakiejkolwiek naprawy gwarancyjnej-jezeli nawet serwis odrazu nie zauwazy-a przypadkiem natrafi na to podczas kolejnej wymiany oleju...to rachuneczek za poprzednią naprawe serwisową (a naprawy serwisowe nowych aut na gwarancji są drogie!!) trafi do własciciela pojazdu. Sory ale te informacje są jasno opisane w książkach serwisowych i uzytkownika pojazdu. Ponadto kazdego kupującego nowy samochod informuje zawsze o tym sprzedawca a on podpisuje takie dokumenty podczas odbioru, ze zostal pouczony itp.

Panowie
mayak i tedi_k -ja bardzo dobrze rozumiem to co robicie...i dla mnie nie sa to żadne cuda ani nowosci.

Roznica pomiedzy moimi wypowiedziami a waszymi jest taka-ja nie pisze po to by na kimś zarabiac! bo tego nie potrzebuję - napisałem wam prawde choć wiem ze moze to was w oczy kłuć-sory ale nie po to jest to forum by ludziom "CUDA" sprzedawać.

A czy moje wypowiedzi nic nie wniosły do tematu? Niech sie o tym wypowiedzą "Inni" forumowicze jesli temat czytali.

Ostatnio edytowane przez mjprzem ; 08-09-2014 o 10:47
mjprzem jest offline   Odpowiedź z Cytatem