View Single Post
Stary 08-09-2014, 13:55   #44
mjprzem
ford::expert

Model: focus sedan ghia
Silnik: tddi
Rocznik: 2000
Domyślnie Odp: EcoBoost 1.0l I3 przełączenie 100 koni -> 125 koni

Cytat:
Napisał tedi_k Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ty na prawdę chyba uważasz wszystkich za niedouczonych? Myślisz, że ludzie po przełączeniu np. 100->125PS spodziewają się "urywania d.py"? Przecież każdy ogląda te fabryczne wykresy i wie, że max moment jest tylko dłuższy a nie większy... Więc swoimi rewelacjami nikogo nie zaskoczysz... O ryzyku tuningu możesz spróbować podyskutować z Heko - wniosek z jego strony będzie taki sam - nie wiesz o czym piszesz.
he.. to moze zapros do tematu heko-a ja przedstawie goscia co byl u niego na chipa a pozniej po chipie zglosil sie do mnie telefonicznie z problemami(bo nie z mojej okolicy) a nastepnie pojechal do ASO by wgrac oryginalny soft bo u heko jakos mu to nie poszlo.
Heko tez nie wierzyl ze to wina jego chipa.

PS.To moze tego chetnego wyslesz do mnie? i podasz jeszcze ile liczycie za te uslugi?

Sory ale nie musze sie kłócić ani z tobą ani z nikim-a tymbardziej nie mam potrzeby udowadniania Wam czegokolwiek.

Sory ale moja praca nie polega na robieniu ludzi w balona. Bo jak chcesz skasowac klienta na powiedzmy 500-1000zl za godzine pracy na kompie to chyba nie jest uczciwe?

Pozatym skoro sam zauwazyles ze wykres Mo sie nie zwieszkył to jak to sie ma do chipa?
Widziałes wykresy momentów silników po chipach? Jak to sie ma jedno do drugiego?

Chcesz pogadac na temat? To sam gadaj na temat.
Nielicz jednak ze ja bede ci cos udowadniał.

A moze powinienem napisac wiecej?
To prosze-po wykresach widac ze do 4000rpm moc silnika jest równa w obu przypadkach.
Co to oznacza-oznacza to ze producent tak naprawde zyskał dodatkową moc silnika kosztem zywotnosci silnika-albowiem uzytkownik bedzie ją mógł wykorzystac w miejscach górnych obrotów silnika czyli w tych miejscach gdzie jest najwieksze zuzycie silnika.

tedi_k
Odpowiedz wiec sam technicznie i na temat:
Jak myslisz który silnik bedzie miał dłuższą żywotność? 100 czy 125KM
mjprzem jest offline   Odpowiedź z Cytatem