Witam, może ktoś to przerabiał, bo mi opadają ręce, mam problem z ciśnieniem na szynie FRP, jest niestabilne, przez co nie mogę zaprogramować wstępnej korekty dawki wtryskiwacza
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Bilans mocy cylindrów nie wygląda najgorzej, co pewnie nie jest przyczyną, zresztą wtryski prawie ok, jeden trochę więcej daje na przelew. Co już robiłem? - podejrzewałem wtryski, ale to nie to. dwa super dwa trochę słabiej, -wymieniłem zaworek na pompie na nowy bo stary był grzebany no i dalej problem. W końcu -odłączyłem alternator i ciśnienie nadal nie stabilne wahało się na zapotrzebowaniu na 24 Mpa było od 19 do 23,24, pływająco, o dziwo pompa nie robiła więcej jak 40, no to -wymieniłem pompę teraz robi wszystkie zakresy ale nadal pływa? -poprawiłem masę prosto z aku przewodem nadal nic, sprawdzając napięcie na alternatorze robi 14,17V; 14,30; 14,23V i też pływa, stanie na 14 około 2 sekundy i znów pływa. Napiecie FRP tak samo niestabilne. Odpowiedź nasuwa się sama że alternator robi bigos, ale dlaczego po odłączeniu nadal napięcie na frp jest niestabilne. Co do błędów -to brak korekty dawki wstępnej wtrysk. oraz P062B uszkodzenie sterownika wtryskiwaczy. Może ktoś miał to samo bo już zaczynam zataczać koło i znów będę sprawdzał alternator. pozdrawiam. d.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.