paoloWawa-masz racje nawet te 116km/h srednia to dosc wysoka srednia ale to nie moja srednia ! ja odpisalem dla przykladu na pos kolegi wyrzej.
Ale nie czytasz chyba tego tematu po to by pogadac o autostradach a tak faktycznie to dzieki temu ze tak piszecie to sami odpowiedzcie sobie ile przecietnie i jak najdluzej silnik moze na utostradzie pracowac z tymi obrotami powyzej 4000rpm czyli powyzej tych 160km/h.
bo ja mysle ze max czas pracy silnika na takich obrotach to jest od kilka minut do 10minut u nas w europie bo za chwile i tak bedzie musial zwolnic.
Ponadto najbardziej problemowe dla silnika jest nie suma czasów pracy ale ciągła praca na wysokich obrotach.
W jakiejs instrukcji obsługi do jakiejs marki-tyle ze niepamietam teraz jakiej-producent napisal:
-nie wolno dopuszczas do tego aby silnik pracował na maks. obrotach dluzej niz 20sekun gdyz grozi to powaznym jego uszkodzeniem.
aha-te same informacje czasami wystepują w instrukcjach serwisowych gdy potrzeba zrobic jakis test na wysokich obrotach silnika.
Cytat:
|
I przestańcie proszę już tak podkreślać, że nie robimy tego "w czynie społecznym"... Opłaty za to co robimy są marginalnie niskie w stosunku do uzyskanych efektów. Kolega mjprzem pisząc w jakimś momencie o 1.000zł za godzinę "odleciał" zupełnie... Każdy kto był i zrobił sobie update wie jak wielokrotnie kolega "przestrzelił"...
|
tedi_k-daj spokoj bo-juz dawno o tym nie gadamy-a ja ci nie ide w poprzek do twojego zarobku. Pozatym nie tak dokladnie napisalem! wiec prosze jesli chcesz pisac ze cos napisalem to to zacytuj z tego tematu.
A skoro mowisz ze wasza stawka jest wielokrotnie nizsza od 1000zl to mysle ze to bardzo dobrze bo dzieki temu napewno bedziesz mial wiecej chetnych.
Ja napisalem-ja osobiscie nie widze w tym co robicie nic zlego-tymbardziej ze jest to soft sprawdzony i dalej silnik w zakresie 1000-4000rpm jest tym samym silnikiem. A czy te informacje co opisuje tutaj są nie istotne?
Nie wiem...moze dla ciebie sa nie istotne i moze i dlamnie sa nie istotne ale mysle ze dla wielu użytkowników pojazdow z silnikami spalinowymi są istotne.
Dlaczego?
bo kazdy jest przekonany ze maly silnik nie moze miec dużej żywotności.
A to nieprawda-bo ten maly silnik moze miec tak samo duzą zywotnosci jak ten duzy.
Wazne aby tylko wiedziec dlaczego zazwyczaj to te małe silniki sie szybciej zuzywają i co jest tego powodem.
Producenci wymyslili kolo 2 masowe po co? po to by silnik mogl rowno pracowac na nizszych obrotach-a ludzie co wymyslili?
ze aby silnik sie nie meczyl to lepiej jechac na 2500rpm jak na 1500rpm. A pozniej kolo 2 masowe robi kaput-bo lozysko koła nie wytrzumuje takiej duzej ilosci cykli krecenia sie tam i z powrotem.
To samo jest z silnikami.