View Single Post
Stary 09-09-2014, 22:08   #15
Autorek
ford::average

Model: Focus MkIII
Silnik: 1.6 TDCi 115 KM
Rocznik: 2013
Domyślnie Odp: Mocne ściąganie w prawo/lewo, zależnie od nachylenia jezdni

Hej!
No i zregenerowałem maglownicę (albo jak to ładnie mówili w warsztacie, „przekładnię kierowniczą”). Warsztat raczej solidny, wszystko zrobili na oryginalnych częściach.
I... stuki przy ruszaniu kierownicy ustały, układ kierowniczy jest bardziej stabilny, sprężysty, mniej ściąga, ale niestety dalej ściąga w zależności od nachylenia jezdni (czasem zdarza się, że droga jest pochylona w lewo, więc wtedy to widać). Cieszę się, że udało się w jakiejś mierze problem rozwiązać, ale szkoda, że nie całkowicie. Nie mam pojęcia co jest przyczyną.
Jak najeżdżam na poprzeczną nierówność, to gdzieś z podwozia słychać lekkie stuknięcie, ale oczywiście może to nie mieć żadnego związku ze ściąganiem. Tuleje wahaczy już są wymienione. Co do nowych opon jako rozwiązania problemu jestem trochę sceptyczny. Jak chyba wspominałem, założyłem kiedyś opony pożyczone od kolegi. Jego C-maxa na nich nie ściągało, mnie ściągało. W każdym razie fajnie, że teraz mogę czuć się w aucie bezpieczniej, a i ściąganie nie jest już aż tak uciążliwe.
Autorek jest offline   Odpowiedź z Cytatem