Cytat:
|
Sprawa wyjaśniona jest na fotkach zamka.
Przekręcenie kluczyka w lewo zwalnia dolną zapadkę zamka i opuszcza pokrywę silnika do pozycji półotwartej.
Jeśli ta zapadka się uszkodzi to jest bardzo duży problem - praktycznie trzeba zniszczyć maskę aby ją otworzyć.
Odkręcenie z kanału dwóch śrub mocujących zamek dostępnych od strony komory silnika uważam za praktycznie nie wykonalne... No ale może ktoś jest cudotwórcą....
|
Dziś miałem problem z zamkiem maski - został w zamku ten plastikowy biały krzyżak ( prawdopodobnie po demontażu grila ) i kręcenie kluczykiem nie dawało żadnego skutku z racji braku połączenia !
Mechanik od spodu z kanału ( od strony komory silnika ) kluczem nasadkowym 8 grzechotką wykręcił zamek i po poluzowaniu udało się całość wyciągnąć - także znam mechanika cudotwórcę
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Myślę że wystarczą długie i szczupłe ręce + trochę zręczności
Po rozłączeniu zamka od tego plastikowego łącznika wystarczyło kombinerkami wyciągnąć krzyżak z zamka i włożyć go z powrotem w ten plastikowy element.
Tak w ogóle gdyby tego nie zrobił to nie wiem w jaki sposób by się do tego dostał bez dodatkowych zniszczeń.