Cytat:
|
Od czasu mojego ostatniego postu problem ustał więc pomyślałem że to była wina deszczu który intensywnie padał w tym dniu i pewnie wjechałem w kałuże .
Lecz dzisiaj rano przed pracą(noc temp około 6-8 stopni) ponownie po zapaleniu auto nie równo pracowało tak jakby nie na wszystkie gary obroty skakały 800-1000 -800-1000 ogólnie nie równa praca po czym komunikat EAC FAIL.
Zaobserwowałem że auto kopciło na niebieskawy kolor i śmierdziało nieprzepaloną ropą .
Odpaliłem go ponownie i lekko(pulsacyjnie) gazowałem żeby złapał temperaturę tak do 1500obr i puszczałem nogę z gazu , po złapaniu temperatury auto jak nówka silnik równo pracuje oraz żadnych komunikatów.
Nie wiem czy dobrze kombinuje ale stawiam na świece żarowe któraś moim zdaniem nie pali przy niskich temp. lub jakiś problem z listwą ewentualnie filtr paliwa (choć na to bym nie stawiał) - wstępnie wykluczam pedał gazu (według mnie dobrze reaguje) możliwe że jeszcze przepustnica (ale to chyba też mogę wykluczyć bo po złapaniu temp. auto pracuje b.dobrze)
Co o tym myślicie idę w dobrym kierunku ? ja stawiam na świece lub tą listwę (nie wiem jak to się fachowo nazywa) po tym jak zobaczyłem niebieskawe spaliny i poczułem nieprzepaloną ropę .
Jutro pewnie dowiem się czegoś więcej jak będę sprawdzał
POZDRAWIAM
|
Dzisiaj kolejny eac fail , rano jak go odpalałem chodził jakby na 2 gary po czym właśnie ten komunikat.
Co do mojego cytowanego postu który wkleiłem wyżej .
Byłem na komputerze wyszły błędy :
P0266 - CYL.2 spadek mocy
P0272 CYL.4 spadek mocy
P0263 CYL.1 spadek mocy
P0402 recyrkulacja spalin
EGR i moduł świec wymieniony na nowy Valeo (mam to szczęście że nie mam elektronicznego EGRa , mój jest o wiele tańszy więc wymieniłem zamiast zaślepiać) po tym zabiegu auto u mnie zrobiło się trochę mułowate (albo mi się wydaje , chyba że jakoś sam zaadoptuje to za jakiś czas) .
Pozostają te spadki mocy w cylindrach kazałem sprawdzić mechanikowi świece , niby zostały sprawdzone i dobre są ponoć nie pytałem jak je sprawdzał .
We wtorek jestem umówiony na sprawdzenie sprężania zobaczymy co wyjdzie może zawory lub pierścienie są nieszczelne (nie wiem jakie byłby by objawy takiej usterki) .
Co jeszcze powinienem sprawdzić ? na wtryski mi to nie wygląda , nie kopci na czarno i jak się zagrzeje po jakiś 30 sekundach silnik działa elegancko .
Kopci mi rano po odpaleniu na biało-niebieski kolor i czuć przez te 30 sekund aż nie złapie temp nieprzepaloną ropą .
Kurde jak sprężanie silnika wyjdzie dobrze to wymienię świece żarowe na nowe i filtr paliwa . Jak nie pomoże to zdecyduje się na sprawdzenie tych wtrysków .
Czy coś jeszcze sprawdzać możecie doradzić ?