Odp: Światła dzienne w naszych autach
Ja napiszę o Światłach do jazdy dziennej zamontowanych u mnie - C-Max hybrid 2013 z USA. Zakupiłem światła Karmax - zamontowali mi elektrycy i niby wszystko było - ale tylko niby - po odpaleniu światła nie gasły. Wszystko działało tylko jak kluczyk był przekręcony - ale jak już odpaliłem świeciły się cały czas.
Metodą prób i błędów + informacje z Elektrody finalnie wszystko działa, a finalnie zrobiłem tak:
Najpierw opis świateł DRL - 3 przewody (Masa; plus po stacyjce; plus z postojówek jako sygnał wyłączający DRL po odpaleniu pozycyjnych (mijania)).
Normalnie taki układ działa ok - okazało się, że nie u mnie bo sygnał z pozycyjnych to nie do końca prąd stały 12V - w momencie zapłonu robi się jakiś impulsowy cofający (ale nie wiem jak to dokładnie określić) - a taki nie był wykrywany przez układ świateł jako stały 12V plus.
Rozwiązanie ostateczne:
Na kablu sygnałowym zamontowana dioda prostownicza w kierunku oczywiście - do świateł DRL (jakaś 2A) - za diodą wstawiony kondensator 4,7 microFarad 25V (nie był dobierany na 100% ale póki co działa).
EFEKT - światła mam ustawione na Automat - wg czujnika zmierzchowego - zapala na zmianę DRL lub Mijania w zależności od w/w czujnika - póki co wszystko działa tak jak trzeba.
|