Stosunek wieku Twojego samochodu do ilości przejechanych kilometrów jest bardzo sympatyczny. Dobra okazja jeśli obyło się bez cofki licznika.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Wymień cały komplet rozrządu wraz z pompą wody i jeśli za jakiś czas nie chcesz się bawić to też pasek alternatora. Ja w zimę wymieniałem przy około 125.000 bo nie ma co czekać do zalecanego przez producenta limitu. Jak wiadomo teoria jest teorią , a w życiu różnie bywa szczególnie w polskich warunkach. Co do silnika 1.6 Ti-VCT to daje radę jeśli chodzi o codzienną eksploatację i nie jest się nastawionym na sportową jazdę. Zawalidrogą nie jest i daje przyjemność z jazdy. Zużycie paliwa nie odbiega od normy w porównaniu z innymi silnikami tej pojemności w podobnej budzie. Co do klekotu zimnego silnika jeśli "go" jeszcze nie masz to oznacza że raczej i tak Cię to w przyszłości nie ominie. Może już „to” masz tylko jeszcze nie wiesz. Moja rada to żebyś bardziej skupił się na blacharce w jakim jest stanie.
----------