Nie wiem co znaczy oszczedniejsze. Jak czytam wypowiedzi niektorych to mi sie wydaje ze wrecz przeciwnie.
Komp mi pokazuje 7.1 srednia. Wyliczona przez motostat to: 7.3 z tendencja wzrostowa. Pojedyncze tankowania w zaleznosci od sposobu jazdy nawet do 7.8
Ale...
Jestem po czipie i pali mi troche wiecej. Powiedzmy te 0.1-0.2 przy codziennej jezdzie. Ale tez kusi aby wcisnac czasem mocniej.
Ale czesc 2:
Chwilowo jestem w PL a poniewaz tu paliwa tansze niz w CZ, to zalalem go tym lepszym paliwem (BP i Shell). Zresetowalem srednie i czy miasto czy autostrada (140kmh wg gps, tempomat) to srednia 6.6 :-o
Troche jestem w szoku. Szczegolnie z wyniku autostradowego (A4 krakow-rzeszow). Mam wrazenie ze mogloby byc jeszcze mniej gdyby nie jazda po miescie (cieszyn-krakow-rzeszow).
W CZ leje tylko Shell Fuel Safe. No i przy 130 (licznik) 6.6 ciezko utrzymac. Ale z drugiej strony autostrada Praga-Brno dosc mocno pagurkowata.
W najblizszym czasie zostane na lepszym paliwie aby sprawdzic jak sie sprawdzi w codziennych warunkach gdzie mieszkam (Praga, jazda do pracy).
PS
Troche mnie zmartwilo spalanie w porownaniu do FF2 1.8TDci ktorym dlugo jezdzilem. NIe wiem czemu, liczylem na mniejsze w MDO przy tych samych warunkach. Moze ze zdrowszy silnik, moze ze nowoczesniejszy. Foka na tej samej austradzie (praga-cieszyn), przy 130kmh wychodzilo 6.0-6.1 (w zaleznosci od kierunku). MDO o 0.5l wiecej
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.