Odp: Radio 2 Din Android
Moje radio ma interfejs podobny do tego z linka, ale jakby trochę starszy firmware.
GPS bezproblemowy (dla mnie najważniejsze).
Jakość dźwięku moim zdaniem i moich pasażerów jest lepsza (fordowskie 6000 grało płasko jak "łazienkowe").
SVC nawet przy poziomie niski za bardzo podgłośniało, więc wyłączyłem (de facto fumkcja ta używa prędkości z GPS a nie z CAN, co ma tą "zaletę" że radio ma zawsze aktualną pozycję, więc po włączeniu apki do nawigacji już wie gdzie jest).
WiFi normalnie, ale bez szału jeśli chodzi o zasięg.
Współpraca z ELM327 bardzo dobra, szybko odświeża parametry, ale nie da się skasować błędów z poziomu Torque.
Mikrofon u mnie był tylko wbudowany i miał trochę za słabą czułość, ale dołożyłem sobie wejście na zewnętrzny i podłączyłem jakiś stary od dyktafonu i teraz jest super!
Obecnie dużo jeżdżę na GoogleMaps i jestem mega zadowolony, bo omijam wszystkie korki :-))
Radio działa bezproblemowo ponad pół roku i mam nadzieję, że tak zostanie.
A-ha i podlutowałem odcinek 12 cm przewodu do modemu i teraz mam wreszcie dobry zasięg GSM nawet w schowku.
Minusy:
- radio wpisuje mi błąd do komputera samochodu (coś o utraconej komunikacji z zestawem audio);
- wypadł mi taki element ozdobny ze środka prawego pokrętła i chyba się zgubił;
- słychać wentylator radia przy zgaszonym silniku (można go wyłączyć w menu, ale obawiam się o żywotność radia bez chłodzenia).
Ostatnio edytowane przez _MarSs_ ; 21-09-2014 o 20:37
|