View Single Post
Stary 22-09-2014, 08:02   #24
Tvvardy
ford::professional

Imię: Marcin
Model: OOOO A6
Silnik: V6
Rocznik: Adekwatny do wieku
Domyślnie Odp: Darmowy Antywirus co polecacie ?

Cytat:
Napisał jankowalski973 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
ta... najlepiej nie korzystaj z kompa, tabletu, fona...
A na jakim systemie zaciąga się syf? Winshit i do tego IE raz jedyny tego badziewia użyłem i zassało robala,tryb awaryjny i ComboFix pomógł. Z wirusami na Linuxie jest jak z Yeti, podobno istnieją ale nikt ich nie widział.
Używałem kiedyś jednego i tego samego programu P2P na Winshita i na Linuxa. Na Winshicie był jeszcze używany Avast, podczas ściągania jakiegoś filmu AV co chwila potrafił wyć, że znalazł robala a czas pozostały do ściągnięcia nie schodził poniżej 8h. A teraz dla porównania na Ubuntu ten sam film ściągało się do 2h i nie trzeba było się martwić, że zainfekuje się komputer.
Wiem, że nie ma takich programów, które są na Winshita ale to co ja potrzebowałem to jest. Przypomniało mi się jeszcze jak w blaszaku była karta telewizyjna i Pinnacle na XP bardzo ciężko działało a na Ubuntu TvTime bardzo dobrze obsługiwało tę samą kartę. Kiedyś padła już grafika, Winshit zaczął walić bluscreenami a na Linuxie tego nie ma, obraz "krzaczył" ale dało się pracować.
Syn w swoim laptopie założył hasło, które zapomniał, więc Linux z LiveCD pomógł usunąć hasło, w drugą stronę tego nie da się zrobić. Daj mi Swój komputer zabezpieczony hasłem ja przejrzę całą jego zawartość.

Ostatnio edytowane przez Tvvardy ; 22-09-2014 o 08:04
Tvvardy jest offline   Odpowiedź z Cytatem