Cytat:
|
Pytanko do tych co już kupili te listwy, jak wygląda listwa od strony wnętrza samochodu po opuszczeniu szyby - czy jest duża szpara ? (można liczyć na fotki)
Szpara jest i wynika z tego, że listwa prawie "przylega" do uszczelki jak jest okno zamknięte. Przy otwartym oknie uszczelka nieco "siada" i szpara się pojawia.
I drugie pytanie - po naklejeniu przedmiotowych listw, jaka jest odległość od dołu listwy do lakieru drzwi ( można ponownie liczyć na fotki ).
|
U mnie na lewej stronie to coś około 1mm a na prawej nieco mniej. Mam wrażenie, że w osadzeniu samych gumowych uszczelek jest nieco różnicy jakby były nieco głębiej osadzone na rancie. Ale to może być też tylko różnica w moim przyklejaniu.
Jedyne "niebezpieczne" miejsce mam w końcówce jednej listwy drzwi - tuż przy słupku. Tam listwa odstaje chyba na 0.5 mm. Ale porównałem lewą i prawa stronę i wychodzi na to, że gumowa listwa jest mocniej "wbita" na rancie.
Najdalej odstaje listwa na końcówkach przednich drzwi - na tych plastikowych zaślepkach.