Focus MK3 1.6 TDCi 115KM ma suchy DPF - nie ma płynu Eolys, jest trwalszy i mniej problematyczny od mokrego (taki był np. w MK2 1.6 TDCi 109KM).
Generalnie raczej nie praktykuje się dolewki olejów obniżających temperaturę spalania sadzy jeśli filtr pracuje prawidłowo i co jakiś czas zapewnia się mu dłuższą trasę podczas której dobrze się wypali.
Należy pamiętać o corocznej wymianie oleju lub co 15-20tyś i stosować olej 5w30 zgodny ze specyfikacją Forda.
Ja tak użytkuję autko: generalnie miasto z 10-20km dziennie, czasem wypad za miasto do 50km, ale kilka razy w roku robię trasy Niemcy-Polska 900km w jedną stronę.
Przejeżdżam tak rocznie od 15tyś do 20tyś km i jestem bardzo zadowolony z diesli w takim użytkowaniu. Ani mokry w MK2 ani sychy DPF w MK3 nie sprawia mi problemów.
Moja Foczka MK3 jest z początku 2012 roku i miała przebieg 68tyś km - poleasing z Francji.
Według ASO ta wersja silnika 1.6 TDCi została znacznie poprawiona względem poprzedniej i problemy smarowania i turbiny powinny być rzadsze, a żywotność jednostki lepsza.
Co do dwumasy to 3latek z 70tyś km przebiegu powinien mieć ją w dobrym stanie. Oczywiście w jakimś stopniu obeznany mechanik jest w stanie ocenić czy jest sprawna np.: testując ruszanie (też z wysokich biegów), zachowanie sprzęgła podczas jazdy, obserwując wibracje i słuchając gaszenia silnika.
Co do bolączek tego modelu wystarczy przejrzeć forum, np. zaawansowane wyszukiwanie z prefixem:
Focus 2011- .
Mnie dosięgła usterka docisku sprzęgła - pękła sprężyna docisku co skutkowało wymianą tarczy i docisku - koszt 1999zł w ASO.
Pali mi trochę mniej niż MK2, jest odrobinę dynamiczniejszy, jest cichszy i lepiej wykonany, choć znajdzie się jakaś niedoróbka jak np. deska bagażnika w wersji heczbek.
Generalnie jestem zadowolony z zakupu.