Temat: [Focus 2008-2011] Aktualizacja oprogramowania (w serwisie)
View Single Post
Stary 26-09-2014, 16:43   #152
berthold61
ford::advanced

Model: fokus mk 2 audi a2
Silnik: 2,0 tdci
Rocznik: 2006
Domyślnie Odp: Aktualizacja oprogramowania (w serwisie)

Cytat:
Napisał tedi_k Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
"Idzie" jak się ma wsad "fabryczny", ale z wyłączonym DPF... Ja nie mam. Trzeba znaleźć kogoś, kto ma, podesłać go na sczytanie a potem podjechać na wgranie.

to muszę się trochę porozglądać poczytać ,popytać i coś z tym zrobić

Cytat:
Napisał mjprzem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
berthold61-dobra rada dla syna
nastepnym razem jak bedzie chcial chipowac silnik to lepiej niech kupi sobie wiekszy silnik
bo:
wykonując tę samą prace pod wiekszym obciazeniem silnika:
-mały silnik po chipie
-wiekszy silnik bez chipa
to zawsze ten wiekszy silnik spali mniej paliwa jak ten maly z uwagi na warunki pracy silnika i stosunek nadmiaru powietrza do paliwa-mowa o dieslu-i o termodynamice silnika wynikajacej z tego ze duzy silnik przy tej amej mocy zawsze bedzie mial wieksza sprawnosc od malego pod obciazeniem.

ale to silnik 2,0 tdci 136 ps teraz po chipie 168ps i on wcale taki mały nie jest ,no i on go nie kupował tylko ode mnie go skubnął ja teraz brykam audi a2 bo mi to wystarcza sam pomykam czasem we 2-kę . tylko właśnie o to spalanie chodzi nic mu nie dolega wszystko oki ale to spalanie jak na diesla to specjalnie niskie nie jest w dodatku on raczej spokojnie jeżdzi , u nas miasto to prawie trasa (Śląsk) specjalnych korków nie ma .
chyba trzeba wrócić do fabrycznego softu bo i tak dobrze jechało się a spalanie było mniejsze o 2l/100

zapomniałem dodać że chip nie był robiony dla samego chipa tylko DPF zaczynał się zapychać coraz częściej i decyzja o wycięciu a przy okazji chip bo to taniej wychodzi razem

Ostatnio edytowane przez berthold61 ; 26-09-2014 o 16:46
berthold61 jest offline   Odpowiedź z Cytatem