View Single Post
Stary 28-09-2014, 10:46   #31
kostek181pl
ford::beginner

Imię: Konrad
Model: Mondeo mk2
Silnik: 1.6
Rocznik: 2000
Domyślnie Odp: Silnik przerywa,przez chwilę brak reakcji na gaz, po kilku sekundach szarpnięcie

Cytat:
Napisał szymek0888 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam mam identyczny problem pojawiający się tylko na PB. Na gazie jest wszystko ok. Niedawno wyciągałem zbiornik paliwa do konserwacji podwozia i po tej operacji się strasznie pogorszyło tzn ten problem pojawiał się o wiele rzadziej. Nie wiem, czy jest różnica na zimnym, czy ciepłym bo jeżdżę na gazie a pb używam tylko do odpalenia auta i przejechania kilku km. Jak dojeżdżam do skrzyżowania i akurat pojawi się ten problem, a ja wciskam sprzęgło to auto gaśnie i potem trochę muszę go, jak to mówią "hehłac" aby odpalił taj jakby nie było paliwa. Czyli co przyjżeć się pompie paliwa, może tym przewodom od zbiornika, albo wtyczce? Czy jakieś inne sugestie.
Kiedyś miałem mondiaka z najmocniejszym silnikiem i obiawy miałem jak kolega to opisał. U mnie problemem okazał się jakiś map sensor - gdzie to jest i od czego to jest, to nie wiem, ale to było właśnie to. Koszt naprawy około 60 zł
kostek181pl jest offline   Odpowiedź z Cytatem