View Single Post
Stary 29-09-2014, 07:05   #53
deratus
ford::beginner

Imię: Eryk
Model: Ford Mondeo MK4
Silnik: 2.0 TDCi 140 KM
Rocznik: 2009
Domyślnie Odp: Silnik zgasł na autostradzie przy prędkości ok. 130 km/h, nowe okoliczności

Cytat:
Napisał Lelon Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Panowie nie ma co sie podniecac, pompa na 99% jest regenerowana ale to nie znaczy ze jest zla. ASO w Polsce rowniez daja 2 opcje: zupelnie nowa pompa lub regenerowana. Jest dopuszczone rozwiazanie prze Forda. Kwestia tego ile Cie skasowali?

Rozumiem ze auto normalnie jezdzi tylko pojawil sie ten blad na kompie?

Na moje oko winny jest jeden z 2 czujnikow cisnienia paliwa.
Duzo opilkow miedzianych bylo w filtrze paliwa? Jak troche to spoko(norma w tych autach) jak wiecej to znaczy ze rzeczywiscie ppmpa mogla pojsc. Jezeli nie bylo opilkow za duzo to raczej obstawiam ktorys czujnik
W filtrze opiłków nie było

Cytat:
Napisał AdamJ. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ten wyciek to nie pozostałości tego co zleciało z przewodów...obok jest przewód? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
odtłuścić to i kontrolowac bo moze to nie wyciek, choc może byc że im sie o-ring podwinął...i jest wyciek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wróciłem do serwisu i stwierdzili wyciek z rurki met. doprowadzającej paliwo do wtryskiwacza, z tego co zrozumiałem, była zamontowana nie współosiowo. Dodali, że wyciek ten spowodowany przez zły montaż przez ten pierwszy warsztat. W ogóle dziwna sytuacja, bo jak odstawiałem auto do tego pierwszego, to auto normalnie na zimnym odpalało, dopiero później gasło. Natomiast w tym autoryzowanym powiedzieli, że auto w ogóle nie chciało zapalić. Więc albo kłamali, albo coś schrzanili w tym 1-szym.

Cytat:
Napisał leszcz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Kolega nie odpisuje więc może jest już w drodze do PL albo odsypia drogę .
Racja, już wróciłem i musiałem odespać Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Dodam jeszcze, że dokładnie przyjrzałem się tej pompie, ale na 99% jest to moja stara. Reasumując, przyczyna usterki pozostała nieznana, za dużo mataczenia przez serwis w tej sprawie. Pozostaje mi , ew. ekspertyza w Fordzie i próba zainteresowania np. TVN Turbo, ale to już chyba byłaby sztuka dla sztuki.
deratus jest offline   Odpowiedź z Cytatem