View Single Post
Stary 30-09-2014, 12:17   #111
Atlis
ford::professional

Imię: Marian
Model: Focke-Wulf
Silnik: 1.6EB 207KM/333Nm
Rocznik: 2011
Domyślnie Odp: Lifting Focusa już jesienią

Zombie - głupoty opowiadasz. Robiłem rocznie po 50tys km stricte po niemieckich autostradach, sam kiedyś myślałem, że prędkość poniżej 160km/h jest tylko dla emerytów krótko przed śmiercią. Prawda jest taka, że największym zagrożeniem na drodze są właśnie cwaniaki w służbowych autach, którzy nie płacą za wachę i jedyne co za kierownicą potrafią, to trzymać gaz i używać długich świateł.

Ja jadąc autostradą 100km/h nie jestem o nic większym zagrożeniem niż tir jadący 90 albo dziadek jadący 80, ponieważ pomiędzy nami jest maks 20km/h różnicy, co jest do opanowania. Ale ciebie i dziadka dzieli 60-80km/h. Jeżeli on popełni błąd, to jesteś w czarnej dupie. I proszę cię, nie próbuj mi opowiadać jak to fantastyczne heble ma Focus, bo nie ma, wiem jak hamuje ze 180 do 90 ale też wiem jak hamuje z 250 do 90. A za nim twoja noga dotrze z pedału gazu do hebla, to jesteś na jego tylnim fotelu.

Zaletą autostrad nie jest to, że można zapierniczać, tylko można jechać płynnie. Niestety tak sobie to wyobrażają Polacy, którzy autostradę widzą raz na pół roku. Szybko można jechać po autostradach kiedy są puste, tak jak na wschodzie Niemiec, nocą i są trzy pasy ruchu. A nie dwa i zatłoczone jak na naszych autostradach.

Ostatnio edytowane przez Atlis ; 30-09-2014 o 12:21
Atlis jest offline   Odpowiedź z Cytatem