View Single Post
Stary 30-09-2014, 19:19   #121
Markoo
ford::advanced

Model: Vectra B/Mondeo MK4
Silnik: X18XE/2.0PB LPG
Rocznik: 1997/2012
Domyślnie Odp: Lifting Focusa już jesienią

Cytat:
Napisał boncio Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A 40km/h na autostradzie?
Jesteś pewny ? To tylko zakaz poruszania się pojazdów nie osiągających więcej niż 40km/h nie definiujący prędkości minimalnej -jestem prawie pewny że tak jest, jak ktoś nie wierzy niech poszuka i poprawi.

Zombie, myślę że to nie jest jakaś moralizacja, lecz proste stwierdzenie faktów z życia wzięte i jeszcze raz nikt tu o zdrowych zmysłach nie każe jechać 120 na lewym pasie. Prosta obserwacja, w moich podróżach (kilka razy w miesiącu od wielu lat tam i z powrotem 400km)... było 40 km autostrady, każdy rwał niemal ile fabryka dała, autostrada się wydłużała i jakoś prędkość spadała systematycznie, do wcześniej wspomnianych wartości. (żeby nie być stronniczy, to trochę cena paliwa też zapewne ma na to zjawisko wpływ)

Kończąc, bo rzecz się rozpętała od danych katalogowych spalania, cóż na mój gust służą one do porównania różnych samochodów, a nie przesądzania ile to będzie pod konkretnym rozmiarem buta paliło, Auta które już są na ulicach, to bardziej bym patrzył na motostaty itp..

Ostatnio edytowane przez Markoo ; 30-09-2014 o 19:32
Markoo jest offline   Odpowiedź z Cytatem