Witam Panowie,
Od 2 dni borykam się z bardzo upierdliwą usterką -przy szybszym wciskaniu sprzęgła słyszę dziwne pstrykanie z okolic pedałów -jakby luźny lub poluzowany plastik. Po przejrzeniu forum znalazłem coś takiego
http://forum.fordclubpolska.org/show...3+sprz%EAg%B3a -ale tam jest to trochę traktowane po macoszemu. Po zanurkowaniu pod kierownicę i wielokrotnym wciskaniu pedału sprzęgłam moim zdaniem ten dźwięk dobiega z białego plastiku przy sprężynie (chyba, że się mylę). Sam chciałem nasmarować sprężynę i ten plastik (popsikałem sprayem -olejem np. do łańcucha rowerowego), ale to nic nie dało.
Mam do Was pytanie, czy tam jest coś, co mogłoby się poluzować i jak to dokręcić? Jak mi się nic nie uda, to chcę jechać do serwisu (aso, bo samochód kupiłem jako używany na gwarancji /na pewne części -silnik itp -na tę chyba nie /Ford gwarancja 12//, ale oni....to raczej będą chcieli wymienić pół samochodu /części oczywiście nie objęte tą gwarancję, za które będę musiał płacić/...... Czy wtedy trzeba wymienić jakąś całą część lub grupę części czy może tylko ten sam plastik z sprężyną (bo jak im nie zasugeruję to zmienią wszystko).
Pacjent -Focus mk3 1.6 tdci 115km trend sport kombi 2011r.
Pozdrawiam
Maciej