Cytat:
|
Powodem brania oleju w tej sytuacji bez rozbierania silnika mocę stwierdzić, był
nie fachowy remont, albo składanka silnika.
Jak już był blok na wierzchu, należało dokupić nowe tłoki wraz z pierścieniami nad wymiarowe, przeszlifować tuleje cylindrowe w warsztacie specjalistycznym , reszta części może być ta sama, i wtedy silnik nie bierze oleju.
Wszelkie inne wersje napraw przy braniu oleju przez silnik to tylko loteria. Albo sie uda, lub nie.
|
Salom,
tłoki mogły być raczej OK, ale chyba juz gładzie tulei zrobiły sie pewnie jajowate i nowe pierścienie (ciekawe jakiej firmy) nie działały tak jak trzeba.
Nie ulega jednak wątpliwości, że Ford zwalił ten silnik po całości. Ale kurcze o 2.0 w beznynie, które sa bliźniacze o takich problemach nie słychać.
I mam wrażenie, że jedyny dobry silnik do C-maxa z 2003-2010 to jednak tylko 2.0TDCi.
1.6 benzyna 100KM, 115KM oraz 1.6 ropa 90KM sa chyba za słabe.
Edit:
a jakość pierścieni można ocenić po cenie, którą kolega podał...uszczelnienia i pierścienie razem za 550 to już coś nie halo...
fakt bo fakt ale ja za same uszczelnienia - choć kupiłem praktycznie wszystkie - dałem 650 pln w ford-esklep, a 4 komplety pierścieni kolbenschmidt (podobno bardzo dobre jakościowo) kosztowały dodatkowo tez ponad 200pln.
No chyba ze mechanik poleciał max po kosztach...