View Single Post
Stary 02-10-2014, 22:15   #43
kosteg
ford::professional

Imię: Marcin
Model: BMW 3 touring
Silnik: 2.0 D
Rocznik: 05'
Domyślnie Odp: Focus Mk1 - czy warto bawić się w LPG i kiedy to się opłaca

Się kolega miesza w zeznaniach... pozwolę sobie po raz ostatni coś tu napisać.

Cytat:
Napisał mjprzem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
No wlasnie ani ja sie nie pomylilem ani ty sie nie pomyliles Jezeli znalazles takie informacje to twoj mnoznik = 1,7/1,14= ~1,5~
Dalej jesteś w błędzie - w ten sposób otrzymujesz mnożnik uwzględniający różnice masa/objętość natomiast zupełnie nie mający niczego wspólnego z różnicą o której pisałeś wcześniej - czyli różnicą wartości energetycznej.

Cytat:
Napisał mjprzem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
PS. prosze nie zapominac ze to jest po podliczeniu LPG i po odjeciu zuzytej PB w czasie testu.
Ponowię co raz napisałem: Podczas Twojego testu, w Twoim aucie i Twoich warunkach. Skrzynka czego tam sobie zechcesz dla Ciebie jeśli to samo Ci wyjdzie przy wspomnianych już moich dojazdach do pracy i kimkolwiek dojeżdżającym z poza dużego miasta do takowego, większą odległość.

Cytat:
Ja podałem wam swoje zrodło http://www.lpg-consulting.pl/?page=gaz "Przeliczenie wartości opałowej propanu w odniesieniu do innych nośników energii" I pisze wyraznie 1L LPG=0,65L Pb
Ale to źródło również samo sobie zaprzecza: screen z ich tabelki powyżej Twojego przelicznika...

Zdjęcia

Czyli z ich tabelki jasno wynika przelicznik 1:1 !
kosteg jest offline   Odpowiedź z Cytatem