Cytat:
|
Temat trochę stary, ale chciałbym odświeżyć. U mnie podczas długiej trasy, zonie na nogi zaczęło kapać.Klima była cala drogę włączona, a jak zaczęło kapać to była na maksa - bo było oberwanie chmury Teraz po opadach deszczu sucho, zresztą myślę jakby coś nieszczelne było to bym wcześniej zauważył bo kapie na dywaniki, a mam gumowe.Z klimatyzacji , w tym miejscu gdzie rurka "wchodzi w ściankę"tez wykluczam bo by musiało cieknąc pod dywanik. Jedyne co mi przychodzi do głowy to to co tu zobaczyłem, tylko nie wiem dokładnie gdzie to zlokalizować. U mnie to było w okolicy bezpieczników, mniej więcej na środku nóg pasażera.
I jeszcze jedno
Czy jest możliwe aby tylko kanały odpływowe nie dały rady i trochę podczas tej burzy przelało???
Jak mogę je przeczyścić - czy drucikiem starczy???? Czy mogę to drutem robić, czy może jest tam jakaś guma która mogę podziurawić???
|
Sorry za odswiez,ale dla potomnych zostawie:
Mialem taki sam przypadek, cieklo na dywanik pasazera...winny okazal sie...oring,na laczeniu rur-tej z nagrzewnicy i tej wychodzacej do silnika. Poprzedni wlasciciel,zamiast wlozyc oring w srodek miedzy rury,zalozyl go na zewnatrz,scisnal ta plastikowa zapinka-i tyle. Jak to naprawilem? Szybko i bolesnie...Tesc chcial sprawdzic od strony silnika ktora to rura,pociagnal i puff-tak powstal chocapic...znaczy sie,zalalo mi plynem chlodniczym caly srodek+GEM,ale szybka reakcja tescia i uratowalismy wszystko
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. nowe oringi oczywiscie sa dostepne tylko w komplecie z rura,ale poradzic mozna sobie(do tego bez rozbierania kokpitu) w dwie osoby i za pomoca dowolnej uszczelki pasujacej w otwor. Jutro moze wykonam zdjecie miejsca,zeby ludzie wiedzieli,gdzie patrzec
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. popularny problem,chyba nawet akcja serwisowa byla
BTW zeby nie zakladac nowego tematu-wie ktos,czym i jak mozna uszczelnic miejsce,gdzie siedza dysze spryskiwaczy? Miedzy nimi a maska scieka mi na cewke zaplonowa i na silnik,przewody zaplonowe mokre,szkoda silnik posadzic...