View Single Post
Stary 06-10-2014, 11:34   #438
tomasz-206
ford::amateur

Model: 206
Silnik: 2.0
Rocznik: 2002
Domyślnie Odp: Fabryczne światła dzienne - mijania - wyłączenie

Witam,
to mój pierwszy post na tym forum Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Przeczytałem cały temat (dość uważnie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.) i nadal mam wątpliwości. W moim focusie (2006 rok, skrętne soczewki h7, światła auto-czujnik zmierzchu) chciałbym uruchomić światła dzienne (tylko przód). Problem polega na tym że nie znalazłem nigdzie opisu dla ff mk2 przed liftingiem dla świateł z przełącznikiem auto. To co znalazłem to:

należy dołożyć:

-zwora lub przewód oporowy w zielonej kostce w gemie pin 1 oraz pin 26 (piny to iso oraz mini iso)
-przekaźnik r15 z 5 lub z 4 nóżkami prostokątny zwierny

bezpieczniki które odpowiadają za swiatła dzienne w ff mk2 przed liftem to:

cytuje Filon69:
Cytat:
- F45 - 10A - do świateł dziennych
- F71 - 10A - do świateł dziennych
- bezpiecznik F48 - 20A - choć ten powinien być standardowo, bo jest od "krótkich"
Czy bezpieczniki te mają dokładne odzwierciedlenie dla numerów bezpieczników w ff mk2 po lifcie? Które bezpieczniki powinienem zostawić, dołożyć lub usunąć.

Dla ff mk2 po lifcie wszystko jest ładnie opisane tutaj:
http://www.focusklubpolska.pl/showthread.php?t=58894
Dla ff mk2 po lifcie mamy 3 bezpieczniki f135 f110 i f113 w ff mk2 przed liftem również są 3 bezpieczniki, ale czy odpowiadają za to samo?
tomasz-206 jest offline   Odpowiedź z Cytatem