Cytat:
ja nie piętnuję doradcy bo sami doradcy mi mówią że to bzdura Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. a to czy ktoś chce chlapacze czy pióra wycieraczek to raczej ludzie kupujący nowe auta są chyba w miarę rozgarnięci żeby wiedzieć czy można to kupić, czy warto, czy trzeba, czy nie
oczywiście (znowu?) nie neguję wysokich pensji dla ekipy wykonawczej, a niech zarabiają i dwa razy więcej, chodzi mi o osoby które z mechaniką nie mają nic wspólnego plus prywatny właściciel
|
Przepraszam, dlaczego właściciel dealerstwa, który zainwestował dorobek swojego życia, być może zadłużył swoją rodzinę na wiele lat, "daje pracę" nie ma otrzymać zwrotu zainwestowanych pieniędzy i uzyskać przyzwoitej stopy zwrotu z inwestycji? Każdy biznes ma swojego inwestora, który angażuje swoje środki i liczy na zarobek.
Co do innych pracowników, nie związanych bezpośrednio z obsługą, to uważasz, że mechanik jest w stanie "ogarnąć" przyjęcie, naprawę i wydanie wszystkich samochodów w serwisie? Czy Klienci chcą być w ASO obsługiwani przez Mechanika, czy wolą, aby skupił się on na naprawie /obsłudze samochodu, a sprawy formalne niech załatwia człowiek z biura obsługi. Raczej to drugie, a skoro tak, to taki pracownik też powinien otrzymać wynagrodzenie.
Jeśli jakiś doradca mówi, że montaż chlapaczy, to jest bzdura, to "bzdury" opowiada. Montaż chlapaczy w samochodzie daje korzyści jeśli chodzi o dbanie o czystość samochodu i niech Klient zdecyduje czy chce je mieć, czy też nie. Ja zawsze rekomenduje chlapacze Klientom i jeśli przy odbiorze samochodu mają wątpliwości, to wielu z nich po pewnym czasie montuje je przy pierwszej wizycie w serwisie.