View Single Post
Stary 09-10-2014, 16:19   #24
Krzysztof2507
ford::average

Imię: Krzysztof
Model: Focus
Silnik: 1.6 EcoBoost 150 KM
Rocznik: 2011
Domyślnie Odp: Reklamacja przeglądu "przedzakupowego" - odpowiedzialność ASO - jak to wywalczyć

Cytat:
Napisał TSRules Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
ja nie piętnuję doradcy bo sami doradcy mi mówią że to bzdura Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. a to czy ktoś chce chlapacze czy pióra wycieraczek to raczej ludzie kupujący nowe auta są chyba w miarę rozgarnięci żeby wiedzieć czy można to kupić, czy warto, czy trzeba, czy nie

oczywiście (znowu?) nie neguję wysokich pensji dla ekipy wykonawczej, a niech zarabiają i dwa razy więcej, chodzi mi o osoby które z mechaniką nie mają nic wspólnego plus prywatny właściciel
Przepraszam, dlaczego właściciel dealerstwa, który zainwestował dorobek swojego życia, być może zadłużył swoją rodzinę na wiele lat, "daje pracę" nie ma otrzymać zwrotu zainwestowanych pieniędzy i uzyskać przyzwoitej stopy zwrotu z inwestycji? Każdy biznes ma swojego inwestora, który angażuje swoje środki i liczy na zarobek.

Co do innych pracowników, nie związanych bezpośrednio z obsługą, to uważasz, że mechanik jest w stanie "ogarnąć" przyjęcie, naprawę i wydanie wszystkich samochodów w serwisie? Czy Klienci chcą być w ASO obsługiwani przez Mechanika, czy wolą, aby skupił się on na naprawie /obsłudze samochodu, a sprawy formalne niech załatwia człowiek z biura obsługi. Raczej to drugie, a skoro tak, to taki pracownik też powinien otrzymać wynagrodzenie.

Jeśli jakiś doradca mówi, że montaż chlapaczy, to jest bzdura, to "bzdury" opowiada. Montaż chlapaczy w samochodzie daje korzyści jeśli chodzi o dbanie o czystość samochodu i niech Klient zdecyduje czy chce je mieć, czy też nie. Ja zawsze rekomenduje chlapacze Klientom i jeśli przy odbiorze samochodu mają wątpliwości, to wielu z nich po pewnym czasie montuje je przy pierwszej wizycie w serwisie.

Ostatnio edytowane przez Krzysztof2507 ; 09-10-2014 o 16:30
Krzysztof2507 jest offline   Odpowiedź z Cytatem