Cytat:
|
Ale to ty się upierasz, że do nawiązania "kontaktu wzrokowego" należy wrócić na pas ruchu zgodny z kierunkiem jazdy, co nie jest prawdą.
|
A gdzie tak napisałem?
Cytat:
|
Włączenie kierunkowskazu, zwalnianie i sygnalizowanie światłami stopu nie upoważnia do wykonania manewru zmiany pasa czy kierunku ruchu. To tylko SYGNALIZOWANIE ZAMIARU.
|
Zgadza się, ale jest to także wyraźny sygnał do zaprzestania manewru wyprzedzania!
Analizując wypadek, prowadzący postępowanie, ma obowiązek wysłuchania stron postępowania, jak i świadków. Jeśli więc w zeznaniach świadków znajdzie się informacja, że "jechałem za pojazdem, który zaczął hamować i sygnalizować zamiar skrętu w lewo, widząc to również zwolniłem umożliwiając temu kierowcy wykonanie manewru, widziałem w lusterku, że pojazd jadący za mną robi to samo, ale w pewnym momencie zauważyłem, że z za tego pojazdu wyjeżdża inny, wykonując manewr wyprzedzania. Stało się to w momencie, gdy jadący przede mną samochód zaczął już wykonywać manewr skrętu w lewo". Mając na względzie taki obraz sytuacji i takie wyjaśnienia
Cytat:
|
Mój manewr wyprzedzania nie zagraża innym jadącym w rządku. Zagraża tylko mi baran co nie patrzy w lusterka.
|
proszę szukać dobrego adwokata!
Cytat:
|
Jak się nawiązuje kontakt wzrokowy z 16,5 metrowym TIREM?
|
Zwyczajnie zbliżam się do niego i obserwuję jego reakcje. Wszelkie zmiany prędkości jazdy, czy kierunku ruchu, wskazują na możliwość podjęcia przez kierującego tym autem jakiegoś bliżej nieokreślonego manewru, co powinno być jednym z czynników warunkujących podjęcie manewru wyprzedzania, czy też odstąpienie od niego.
Dzięki, no_fear "obwiniony kierowca białego Peugeota, nie jest winny zarzucanego mu czynu niezachowania ostrożności podczas wykonywania manewru skrętu w lewo, skutkiem czego doszło do zderzenia z policyjną Vectrą. Koszty procesu, jak również koszty wynajęcia pełnomocnika dla kierowcy Peugeota poniesie skarb państwa"
Przewidywałem, ze tak to się skończy. Na filmiku widać wyraźnie, że kierujący Peugeotem przystąpił do zmiany pasa ruchu o wiele za wcześnie (przejechał przez pas wyłączony z ruchu), a to już jest wystarczający sygnał do zaprzestania wyprzedzania przez Vectrę, zwłaszcza że mamy tu do czynienia ze skrzyżowaniem. Nawet gdyby Vectra była oznakowanym radiowozem z włączonymi światłami i sygnałami uprzywilejowania, to i tak podjęty przez policjantów manewr wyprzedzania był nieprawidłowy. Powinni byli bowiem przewidzieć, że skoro kierujący Peugeotem zmienił pas ruchu, to najprawdopodobniej przygotowuje się do skrętu w lewo, tym samym kontynuowanie wyprzedzania przez Vectrę stwarzało realne zagrożenie dla innych uczestników ruchu.