Temat: [Mondeo 2007-2014] Klimatyzacja nie działa
View Single Post
Stary 11-10-2014, 22:10   #144
walim
ford::beginner

Imię: waldek
Model: Ford Mondeo Titanium
Silnik: 2.0TDCI
Rocznik: 04.2010
Talking Odp: Klimatyzacja nie działa

Cytat:
Napisał walim Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mam tu zrzuty z forscana ,co mozecie na tej podstawie powiedziec(cisnienie,czujniki wysokiego i niskiego)wystepuje tez blad (bialo-pomaranczowy kabelek?)Nie wiem czy dobrze widac ,jest blad "obwod sterujacy przekaznika sprzegl A/C,cisnienie klimy 810kPa,czujnik wysokiego cisnienia "off",niskiego cisnienia "On"-wykazuje niskie cisnienie????(skoro cisn.810kPA).Jesli sie powiekszy zoom przegladarki widac troche lepiej.
Hurra Panowie i stalo sie klima dmucha na calego.
Problem -przerwa na bialo-pomaranczowym kabelku.Obcialem przy kostce(1 kostka od strony silnika,sa dwa takie kable obok siebie wlasciwy to ten blizej randu kostki ,a pozniej ucialem przy skrzynce przekaznikow.)Nastepnie wstawilem calkiem nowy kabel,nie oplaca sie szukac przerwy na starym kablu,tak jest szybciej.I jeszcze jedno przekaznik R3 ma na stale napiecie +,a sterowany jaest -minusem z komputera( myslalem ze chodzi o plus i to mnie zmylilo).Dzieki za rady.

Ostatnio edytowane przez walim ; 13-10-2014 o 20:30
walim jest offline   Odpowiedź z Cytatem