View Single Post
Stary 13-10-2014, 20:58   #613
wojtekjanus
FORD|AUTHORIZED

Imię: Wojciech
Model: Transit
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2003
Domyślnie Odp: Chcesz kupić Transita? Tu pytamy o auta z ogłoszeń

Najbardziej podoba mi się ten trzeci z kolei - jest najświeższy, kabina czyściutka, fotel kierowcy też (mógł mieć pokrowce...). Niestety, szyby na korbkę, gość nie chwali się żadnymi dodatkami, klima się przydaje w upął, a tu chyba niem klimy... Ale jak jej nie ma, to... się nie psuje - to też jest zaleta...
Ostatni , też tddi, brudny, siedzenie kierowcy aż się lepi, plastiki naplakowane. Nie robi tak dobrego wrażenia jak poprzedni.

Pierwszy to tdci, ten żółto-czarny to jakiś kolorystyczny dziwoląg, brakuje zdjęcia paki, przebieg jak na wygląd niewiarygodny.

Drugi tdci - skoro pisze gość, że zrobił właśnie wtryski, a nic nie wspomina o pompie, to od razu trzeba omijać go szerokim łukiem. Prawie na pewno wchodził w tryb awaryjny, wszyscy wtedy robią wtryski, co - owszem - pomaga, ale na krótko. Bo pompa jest też wypracowana, a jej prawidłowa regeneracja z wyjęciem i montażem to ok. 2000 zł. Ale jest dobrze wyposażony...
Sam mam tdci i wiem czym to pachnie - wszystko już za mną. Co prawda nie zamieniłbym się na silnik tddi, ale tylko ze względu na osiągi. Ale ja już nie jeżdżę zarobkowo, ten tdci to moje hobby. Ty potrzebujesz auta komercyjnego, ma na siebie pracować - więc raczej odpuść sobie tdci.

Wskazanie jest na ten trzeci, ale praktyka pokazuje, że trzeba obejrzeć wszystko co można, bo zdjęcia są bardzo mylące. Są specjaliści, że najgorszego trupa ładnie pokażą na zdjęciach...

Ostatnio edytowane przez wojtekjanus ; 14-10-2014 o 09:30
wojtekjanus jest offline   Odpowiedź z Cytatem