Cytat:
|
nie wiem o czym Ty do mnie rozmawiasz z tym filtrem paliwa, pytałem o filtr oleju.
I tak właśnie zrobie nie wymienie oleju i nie z oszczedności, bo jak coś sie stanie to kupie następny samochód.
po zatym skąd macie pewność, bo nie każdy z Was wymienia olej sam, że oddając samochód do warsztatu wymienili Wam olej? pewnie sugerujecie się tylko kolorem lub w ogóle nie sprawdzacie a olej może być stary, no ale nie ma jak 200 zł wydać.
|
Widziałeś kiedyś przepracowany olej, a szczególnie w dieslu? Nie powiesz mi, że nie różni się od nowego. Poza tym albo wymieniam olej sam - mam garaż, kanał więc mogę się pobawić. A jak nie mam czasu to jadę do warsztatu do którego mam zaufanie to raz, nie raz robią od ręki i mam okazję się przyjrzeć - to dwa. Po trzecie jakby warsztat robił takie wałki - to jak długo by pociągnął - rok, może dwa. Więc się trochę zastanów.
Już raz pisałem - wydłużanie okresu wymiany do 30kkm i więcej - to jest robienie kuku klientom. Ja wymieniam co 15 tyś. i nie nie mam poczucia, że ktoś mnie zrobił w wała, bo mogłem wymieniać co 100 tyś. I wcale nie trzeba mieć doktoratu z mechaniki, materiałoznawstwa, fizyki by to pojąć.