Temat: [Mondeo 2000-2007] Cieknąca pompa wspomagania
View Single Post
Stary 13-10-2014, 23:04   #149
Jerzy1Wu
ford::average

Imię: Jerzy
Model: Mondeo Mk 3
Silnik: 2,0 tdci
Rocznik: 2004
Domyślnie Odp: Cieknąca pompa wspomagania

Cytat:
Napisał sejk0 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam bardzo dziekuje wszystkim za pomocne informacje w sprawie pompy w wekend biore się do regeneracji mojej pompy i myśle że pójdzie mi to tak sprawnie jak z wtryskiwaczami pozdrawiamGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Powodzenia Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Dodam tylko, że jeżeli nie kupiłeś jeszcze simmeringów kup normalne. Ciśnienie wspomagania występuje w innym obszarze pompy a tu gdzie pracują simmeringi jest tylko ciśnienie ze zbiornika płynu.

Bump:
Cytat:
Napisał deco Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Panowie mam problem.
Po wymontowaniu pompy wspomagania i wylewaniu resztek oleju do naczynia wyleciał mi zawór zwrotny i sprężyna (nie zdążyłem zobaczyć jak jest ustawiony).
Wiadomo, że najpierw wsadzamy sprężynę, a którą stronę zaworu wsadzamy najpierw ( po mojemu tym dłuższym wycięciem - zaznaczyłem na fotce).
Czy tak jest dobrze?
Popytaj wujka google.
Może znajdziesz gdzieś schemat pompy i będziesz miał problem z głowy

https://www.google.pl/search?q=pompa...Jq-r8weAkIGACw

Ostatnio edytowane przez Jerzy1Wu ; 13-10-2014 o 23:10
Jerzy1Wu jest offline   Odpowiedź z Cytatem