Cytat:
|
Cześć,właśnie jestem po montażu gumki od WitkaG. Nawiew działa.Pozostaje tylko polecić każdemu kto ma problem z regulacją.
|
'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' ''''
Oj poczytałem sobie trochę o tej zaczarowanej zielonej "gumce",może się pózniej nią zajmę. W moim przypadku faktycznie podciśnienie wessało wszystko do3 przewodów czarny ,zielony ,biały od pokrętła siły nawiewu.Cieniutkim wiertełkiem wyciągnąłem wszystko a dalej drucikiem pozostałą część aż do trójnika który też był zatkany.Jest on na czarnym przewodzie podciśnieniowym,wystarczyło tylko jego udrożnić i wszystko wróciło do normy.Jak mi się wydaje te 3 przewody od siły nawiewu nie są aż tak ważne bo spełniają tylko rolę pobierania powietrza z wewnątrz lub zewnątrz pojazdu.Po ich zaślepieniu regulacja kierunku nawiewu też działa,na wszelki wypadek połączyłem czarny z zielonym [zdaje się ,że powietrze pobierane jest z zewnątrz] a biały zaślepiłem i jest OK.Tak jest w moim przypadku.Zaznaczam ,że nie jest trudno się do tego dobrać.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.