View Single Post
Stary 18-10-2014, 17:55   #1
slawek14898
ford::amateur

Imię: Slawek
Model: Mondeo mk3
Silnik: 2.0 TDDI
Rocznik: 2002
Domyślnie Zapalająca się prężynka podczas zapalania TDDI

Witam o to opis mojej przypadłości mam forda mondeo mk3 2.0 TDDi nie dawno wymieniłem świece żarowe przekaźnik świec i przewód bo przy odpalaniu kopcił i były nierówne obroty a do tego przy niższej temperaturze zaświecała się sprężynka podczas odpalania, w lecie znaczy tak 20+ nigdy, nierówne obroty ustały dym przy odpalaniu tez moc jest sprężynka nie miga tylko załącza się podczas zapalania ponownie na kilka sekund, robiłem próbę próbnikiem żarówkowym i tak po przekręceniu kluczyka grzeją się świece gaśnie sprężynka świece jeszcze się grzeją gaśnie próbnik odpalam i wtedy sprężynka się zaświeca do puki nie odpali i próbnik tez pokazuje ze świece grzeją, byłem na komputerze pokazało błąd przekaźnika świec żarowych wymieniłem i problem nie znika płynów nie ubywa wcześniejsze świece 3 sprawne 1 do wyrzucenia i okopcona świece wykręcałem jeszcze raz i sprawdzałem czy grzeją i wszystkie dobre. Czy ktoś z was miał taki problem dodam że nie mam problemu z odpalaniem oleju nie bierze i wszystko prócz tego działa jak należy. Proszę o pomoc w temacie

Ostatnio edytowane przez slawek14898 ; 18-10-2014 o 18:57
slawek14898 jest offline   Odpowiedź z Cytatem