Dzięki za zdjęcie. Większość części można zobaczyć na zdjęciu tutaj:
http://www.ford-esklep.pl/userdata/g...42e448e290.jpg.
Mnie interesuje inna sprawa: jak wyjąć linkę z obudowy zawierającej trójkątny element. Gdybym to umiał zrobić naprawiłbym swój zepsuty łącznik. U mnie jest tylko lekko ukruszone sprzęgło mające w przekroju kształt krzyża, czyli ten element, który wchodzi w krzyżowe zagłębienie w obrotowym elemencie zamka. Gdybym wiedział jak rozłożyć ten zestaw na elementy pierwsze, mógłbym dorobić uszkodzone sprzęgło i uratować trochę pieniędzy, bo nowy komplet z linką kosztuje minimum 168 zł.
Inne pytanie: czy na pewno łącznik sztywny z przegubami można zastosować do modeli C-Maxa MK1 (nie MK2) np. z 2005 r? Czy ktoś to sprawdził i wie na pewno? Stare wpisy w tym wątku odwołują się do ilustracji, które już nie są w sieci dostępne, a jak pytałem autorów starych wpisów przez PW, to niestety oni nie pamiętali tych szczegółów. Jest różnica w cenie, bo komplet co C-Maxa MK2 (od 2007 r) zawierający sztywny łącznik z przegubami można kupić już za 115 zł. Tylko nie mam pewności, czy pasuje do C-Maxa sprzed Face Liftingu 2007 r.