View Single Post
Stary 20-10-2014, 12:10   #1
princeas
ford::average

Model: Focus MK3
Silnik: 1.0 Ecoboost 125KM
Rocznik: 2014
Domyślnie Światła pozycyjne nie gasną i wyje sygnal ostrzegawczy

Hej, przychodze z gorącym przypadkiem, niestety nie doświadczyłem go osobiście, ale opowiedziała mi przez telefon żona, więc postaram się zwięźle przybliżyć istotę problemu (dodam jak najwięcej, nawet z pozoru nieistotnych szczegółów, które może maja jakiś wpływ):

Dzisiaj z rana żona pojechała na zakupy, padał deszcz, wszystko gra. Wróciła, stanęła pod domem, gasi silnik, wyciąga kluczyk i zaczyna sie.... wyje sygnał ostrzegawczy (nie alarm), wyświetlacz o niczym nie informuje, światła pozycyjne(postojowe) się świecą. Zamyka pilotem auto, światła dalej świecą, sygnał dalej wyje. Zazwyczaj auto sie wygaszało, pozycyjne świeciły pare sekund i gasły. Wszystkie drzwi i bagażnik były domknięte. Na codzień światła mijania są ustawione w trybie auto (tzn. włączają się zaraz po zapłonie bez względu na warunki pogodowe). Po przełączeniu pokrętła w tryb "O" problem znika.

Dodam, że normalnie auto stoi w podziemnym garażu, sucho i nie ma wilgoci, natomiast od ponad tygodnia stoi sobie na podwórku a pogoda jaka jest każdy widzi, czasem słońce, czasem deszcz.
Auto rok produkcji luty 2014, więc jestem zaskoczony, że JUŻ zaczynają się takie atrakcje, a zgaduje, ze może to być wina jakiegoś spięcia na przekaźnikach czy bezpiecznikach? robią to w ramach gwarancji jakby przyszło co do czego?
Dzięki z góry za pomoc
princeas jest offline   Odpowiedź z Cytatem