brak mocy czy to EGR ? P2263
Witam,
Sprawa wygląda następująco. Ostatnio auto zaczęło popuszczać na przewodach paliwowych i wywaliło błąd. Mechanik naprawił przelewy jest już sucho, ale auto nadal nie odzyskało mocy. Wtryski są ok, turbina "niby" odpowiednio dmucha, kazał wymienić przepływomierz. Tydzień latałem na odłączonej i auto śmigało nie brakowało mocy na żadnym biegu. Teraz znów mocy brakuje, bardzo dudni na wolnych obrotach, do tego nie reaguje na niskich obrotach na pedał gazu. Ciągnie powyżej 3 - 3.5 tys ale nie jest to, co powinno być. Dziś założony przepływomierz.
Czasami jak zgaszę auto i odpalę i dostanie mocno po gazie to ciągnie ale wystarczy, że ktoś mnie przyhamuje, albo muszę zwolnić i już problem wraca, brak mocy. Turbinę słychać.
Tak się zastanawiam, czy czasami nie zawalony jest EGR. Nie mogę nigdzie znaleźć jakie są objawy.
Najważniejsze, nie kopci, nie mam większych obrotów ( sprzęgło się nie ślizga ), odpala normalnie, tylko dudni, chodzi tak jak traktor.... O dziwo teraz auto jedzie bardzo płynnie, na każdym biegu równomiernie przyspiesza( jeżeli można nazwać to przyspieszaniem), ale tylko do 140 i koniec.
EGR? Czy Turbina się wiesza?
Ostatnio edytowane przez michu21 ; 21-10-2014 o 12:48
|