View Single Post
Stary 21-10-2014, 00:40   #31
whiro
ford::average

Imię: adam
Model: focus mk2
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2006
Domyślnie Odp: Dorobione ogrzewanie postojowe webasto - jak zintegrować z komputerem auta?

Cytat:
Napisał mm32 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jedno do drugiego nic nie ma.Ja aktualnie mam ogrzewanie postojowe i grzałkę elektryczną PTC i oba działają.
A jesteś pewny że oba działają?? Jak przestawiłem w elmconfigu że ma wyświetlać on/off PTC. to od strzała widziałem że zapala się PTC bo ciepło w środku od razu i żółta kontrolka się zapaliła. Niestety ale wtedy znikło mi w ogóle sterowanie webastem tak jak by go w samochodzie nie było. Chyba że jak wyświetla w zegarach kontrole webasta i jest na auto działanie to załącza webasto i PTC..... ale to chyba była by rozrzutność. Jak dla mnie to na 70 % auto nie obsługuje obu ogrzewań na raz. Albo albo. Super było by gdyby webasto dało sie w menu ustawić na eco a PTC działało sobie w tle. Ale chyba tak nie jest bo wtedy w ogóle nie zauważam żeby mi wiało ciepłe od razu z nawiewów i nie załącza się kontrolka działania dodatkowego nagrzewania. Zaznaczyłem teraz opcje w elmconfig żeby sterował jak nie mam klimatronika[choć mam] żeby sprawdzić czy ustawiając webasto na eco nie uda mi się wymusić działania PTC przez ustawianei temp w klimatroniku na high. Nawet nie wiem czy taki sygnał w ogóle klimatronik wystawi. Jak skończą mi się pomysły to się poddam i będę musiał zdecydować czy PTC czy webasto jest bardziej przydatne.
whiro jest offline   Odpowiedź z Cytatem