Witajcie, problem przedstawiony na filmiku. Samochód na zimnym silniku po odpaleniu chwile chodzi równo na 1000obr a następnie tak jakby traci moc i muszę go przegazować aby nie zgasł, raz nie trzyma obrotów 20 sec, innym razem jak na filmiku muszę go wspomagać pedałem gazu półtorej minuty. Zawsze po krótkim czasie obroty się stabilizują i podczas jazdy nie ma najmniejszego problemu, na światłach nie wariuje, nie przygasa-problem występuje tylko na zimnym silniku.
Dodam, że krokowiec jest nowy- nie ja go wymieniałem ale mechanik, który przy okazji naprawiania innej usterki go sprawdził i twierdzi, że wygląda na niedawno wymieniony i jest dobry. Komputer nie wskazuje żadnych błędów, a jak zaglądał do niego mechanik problem nie wystąpił. Według nich najlepiej będzie poczekać na pogorszenie sprawy skoro problem występuje tylko chwile po odpaleniu zimnego silnika i to nie zawsze bo na ten moment ciężko jest postawić diagnoze, może to być wszystko odpowiedzialne za obroty. Czy miał ktoś podobny problem ? Jakieś rady, doświadczenia ?
https://www.youtube.com/watch?v=O6e8...ature=youtu.be
Ps Nie wiem czy to dobrze widać na filmiku ale gdy wskazówka obrotomierza wzrasta tzn, że ja wciskam pedał gazu(same obroty nie falują tylko opadają), jak bym tego nie robił ujrzał bym na desce komplet kontrolek
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.