Odp: Czy regenerować wtryskiwacze
Kol djnoise
70PLN za regeneracje wtrysku to tylko i wyłącznie mycie w ultradźwiękach i generalnie może pomóc lecz nie na długo. U mnie pomogło na ok 3 mies. Jednak jeżeli końcówki są w kiepskim stanie i leją to grozi nawet wypaleniem tłoka.
Jak robiłeś te wstępne oględziny?
Wygląda na to, że końcówka lub końcówki są przytkane i nie podają pełnej dawki paliwa, co powoduje szarpanie.
Zrób na początek próbę przelewową, żeby ocenić zaworki czy nie przelewają.
Jedyna metoda prawidłowej oceny jakości końcówek tylko na stole probierczym za którą niestety musisz zapłacić. Oczywiście koszt możesz obniżyć samodzielnie demontując i montując wtryski. Jeżeli końcówki będą przytkane to wykąpią je w ultradźwiękach i z adają na stole ponownie.
Cena 200 PLN za końcówkę jak najbardziej normalna ( ja płaciłem 50£(ok.250PLN)/szt. w ub. roku do 2.2 tdci ).
Końcówki które poleca kol. Hipesz osobiście omijałbym z daleka ( kol. Deryll określił je dość precyzyjnie więc nie trzeba nic dodawać w tym temacie) dlatego że ok. 80% lub więcej chińczyków to szajs. Jest duże prawdopodobieństwo, że radość kol. Hipesza może nie potrwać zbyt długo czego mu nie życzę.
Pozdrawiam.