Odp: Wymiana radia 6000CD --> Sony
Witam
jestem nowy na forum. Przeczytałem ten wątek dość dokładnie ale chciałbym się jeszcze upewnić w kilku kwestiach. Mam Mondeo MK4 z maja 2009. Obecnie mam radio 6000 CD ale od kilku miesięcy mam z nim problem. Mianowicie co jakiś czas (nieregularnie np. kilka razy dziennie lub raz na kilka dni) radio przerywa pracę i wyświetla się napis "phone". W ASO powiedzieli że to awaria elektroniki i nie bardzo opłaca się tego naprawiać (taniej kupić radio używane). W związku z tym chcę wymienić 6000 CD na Sony. Przeglądam forum oraz Allegro. Jak wiadomo są różne rodzaje tego radia i nie wiem które będą pasować. Wczoraj zdemontowałem radio 6000 CD i mam pojedynczy wtyk antenowy oraz oczywiście wtyk od elektryki (zdjęcia mojego 6000 CD w załączniku). Znalazłem radio które mnie interesuje ale ma 2 wtyki antenowe (zdjęcia w załączniku). Dodatkowo zauważyłem że we wtyku do elektryki w prawym dolnym rogu mam 4 piny a w Sony jest 6 pinów. Proszę o informację czy to radio będzie ok. Czy potrzebne są jakieś przeróbki czy lepiej szukać na pojedynczy wtyk antenowy? Jeśli mam szukać innego to na co zwrócić uwagę żeby wszystko było kompatybilne (wyczytałem na forum że np. radio Sony z Focusa nie pasuje do Mondeo, chociaż niektórzy sprzedawcy na Allegro twierdzą że będzie działać)
Pozdrawiam i dziękuję za pomoc
|