Przeczytałem ten wątek i... Bardzo nieobiektywne sa Wasze wypowiedzi
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
"Dizajn" Jest dośc typowy a nie rewolucyjny - patrz np Iveco.
Jeden silnik różne programy to już jest norma i tak już zostanie. A że i tak znaczna część busów jeździ flotowo i mają taho... Przy stówce na silniku 2,5k RPM - każdy silnik wieczny. Poza tym, w moim mam 140 koni z 2.4 (starczy model) i 130km/h to jest realny maks. Wtedy silnik przekracza 3k RPM. (alternatywą jest szybki most ale ... )
Tak więc w zasadzie po co ten większy silnik?? Zresztą już chyba nikt nie oferuje dużych silników. Renówka/Nissan/Opel ma tylko 2.25, Fiat/Peugeot/Citroen... jesli został im w ofercie ten 3 litrowy to tylko dlatego, że ten "nowy" nie jest wcale nowym, tylko starym po bardzo ubogim lifcie. Co do bogatego wyposażenia forda w standardzie - proponuję rzucić okiem na Nissana, tam tez jest wszystko w standardzie
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. nie wiem jak cenowo. Za to kabina jest na pewno większa i nie jest jednoosobowa, tak jak jest to w fordzie. Bo co z tego, że że mam 3 miejsca siedzące, skoro jednemu pasażerowi ciężko usiedzieć dłużej niż 3 godziny, a w trzy osoby trudno jechać na zakupy do marketu bo ta trzecia osoba nawet jeśli jest mikroskopijna to i tak się nie mieści.
Kierowca natomiast w fordzie ma faktycznie fajnie. I w porównaniu na przykład do fita ma gdzie postawić kawę i nawet może jej używać w trakcie jazdy
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Nikt też nie ma odwagi powiedzieć, że w porównaniu do innych samochodów paka w fordzie jest po prostu mała. Fakt, że dość wygodna i ustawna, ale jednak mała. W nowym podłoga dalej jest bardzo wysoko a już nowe Daily obniżyło ją o bagatela 55cm
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie twierdzę, że Ford jest zły, ale nie jest też taki zajefajny jak się go przedstawia.
Ani nie jest trwalszy od innych, ani lepszy. Jest tylko trochę inny a w tej inności ma tyle samo wad co zalet. I powiem szczerze, że te wszystkie radosne udogodnienia jak podgrzewana przednia szyba czy EPS (w napędzie na tył być musi i tu dobra wola producenta nie ma nic do rzeczy) nie są wstanie skompensować braku miejsca i niewygodnej pozycji pasażerów. Co prawda nie siedziałem w Nowym ale przyglądając mu się dość dokładnie nie widzę tam zmiany na lepsze.