Temat: [S-MAX 2006-2015] Jakie radio z Android
View Single Post
Stary 26-10-2014, 22:34   #76
Baumi
ford::average

Imię: Rafał
Model: MK4
Silnik: Duratec HE 2.0 PFI (145PS)
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: Radio 2 Din Android

Cytat:
Napisał tedi_k Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Standard. Chyba każdy musi mieć ze 2 "chińczyków" i odesłać ich aby zrozumieć, że albo "fabryka" albo sensowna firma typu Pioneer Avic, Kenwood czy JVC...
Sensowne firmy niestety nie sa w stanie obecnie zaoferowac tego co Chinczycy... Mogę wylozyc wiecej na racjonalna firmę, ale chciałbym, żeby sprzet oferował podobne funkcjonalnosci a tak niestety na razie nie jest.

Cytat:
Napisał Szczyglaty Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Baumi co za problem z tym radyjkiem?
W sumie 2 problemy, z czego jeden już rozwiązałem. Pierwszy to niemożność nawiązania połączenia 3G. Używałem do tego celu dwóch różnych modemów 3G (nówka sztuka, działające). Rozwiązanie znalazłem w tym tutaj temacie (!). Ktoś miał podobny problem, wiec napisałem do goscia i okazuje sie, ze zmiana modemu na starszy model pomogla (klik). Okazuje, sie, ze nie wszystkie modemy (szczegolnie nowsze) są wspierane przez urzadzenie, jednak takiej informacji nie bylem w stanie znalezc w manualu czy nawet uzyskac od sprzedawcy.

Drugi problem jest nieco powazniejszy - radyjko nie widzi satelit (nie mowie juz nawet o fix'ie). W aucie mam takze dzialajacy GPS tracker. wymienilem anteny i GPS tracker dziala dobrze na antenie z radia, to natomiast wciaz nie smiga na tamtej antenie. Wniosek - antena ok, wiec problem lezy w radiu. Póki co uzgodnilem ze sprzedawcą iż wysle mi on nową antenę i jesli wciaz nie bedzie smigalo to będę mogl je zwrocic / odeslac do naprawy.

Wszystko wskazuje na to, że nic tu zmiana anteny nie pomoze, jednak znow w tym wątku ktoś pisal, ze mial dzialajaca antene i radio nie lapalo fix'a, wymienil na nowa z radia (czestotliwosci te same) i nagle wszystko zaczelo smigac (klik).
Baumi jest offline   Odpowiedź z Cytatem