Temat: [Mondeo 2000-2007] Opony zimowe - jakie...?
View Single Post
Stary 27-10-2014, 18:42   #1372
sagittarius82
ford::average

Imię: Sławek
Model: Mondeo MK5 Titanium
Silnik: 2.0 EcoBlue 190 KM
Rocznik: 2019
Domyślnie Odp: Opony zimowe - jakie...?

Cytat:
Napisał grodek75 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Kolego, żebyśmy się dobrze zrozumieli - ja się ot tak tylko pytam
Wydaje mi się, że Cię zrozumiałem dlatego jestem daleki od krytykowania kogokolwiek, wyraziłem tylko swoją opinie w tym temacie.

Cytat:
Napisał grodek75 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie szukam dziadowskich oszczędności, jeżeli ktoś ma konkretne argumenty za tym, że tylko 215,a nie 205 to tak jak dotychczas będę na 215-kach jeździł.
Moim jedynym argumentem są dane z instrukcji i ludzi m.in. z tego forum, no i moje zdanie wynika też trochę z własnych przemyśleń i toku rozumowania: węższa opona jest bardziej obciążona. Wiem, można tu toczyć wywody, ale takie jest moje zdanie i nikomu go nie narzucam, bo w każdej opinii jest racja Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Cytat:
Napisał dawid Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mam rozumiec ze do 1.6 nie moge zalozyc 215\55 16 lub 17 calowych opon???
Założyć możesz, przecież nikt Ci tego nie zabroni. Jestem tylko zdania, by mniejszych niż katalogowe opon nie zakładać, a większe - to o ile się zmieszczą i komfort jazdy będzie Ci odpowiadał, uważam za poprawne.
Powtarzam, że jest to moje obiektywne zdanie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Nikomu takiego rozumowania nie narzucam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Cytat:
Napisał lesiux Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ja mam 205/60R16 i dają radę. Komfort większy niż na letnich '17.
Zimówki mam 215/55 R16 i w stosunku do letnich 235/45 R17 też odczułem większy komfort, póki co negatywów nie widzę.