Cytat:
|
Kolego, żebyśmy się dobrze zrozumieli - ja się ot tak tylko pytam
|
Wydaje mi się, że Cię zrozumiałem dlatego jestem daleki od krytykowania kogokolwiek, wyraziłem tylko swoją opinie w tym temacie.
Cytat:
|
Nie szukam dziadowskich oszczędności, jeżeli ktoś ma konkretne argumenty za tym, że tylko 215,a nie 205 to tak jak dotychczas będę na 215-kach jeździł.
|
Moim jedynym argumentem są dane z instrukcji i ludzi m.in. z tego forum, no i moje zdanie wynika też trochę z własnych przemyśleń i toku rozumowania: węższa opona jest bardziej obciążona. Wiem, można tu toczyć wywody, ale takie jest moje zdanie i nikomu go nie narzucam, bo w każdej opinii jest racja
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Cytat:
|
Mam rozumiec ze do 1.6 nie moge zalozyc 215\55 16 lub 17 calowych opon???
|
Założyć możesz, przecież nikt Ci tego nie zabroni. Jestem tylko zdania, by mniejszych niż katalogowe opon nie zakładać, a większe - to o ile się zmieszczą i komfort jazdy będzie Ci odpowiadał, uważam za poprawne.
Powtarzam, że jest to moje obiektywne zdanie
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Nikomu takiego rozumowania nie narzucam
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Cytat:
|
Ja mam 205/60R16 i dają radę. Komfort większy niż na letnich '17.
|
Zimówki mam 215/55 R16 i w stosunku do letnich 235/45 R17 też odczułem większy komfort, póki co negatywów nie widzę.