I tu się nie zgadzam ponieważ może w większym silniku to są marginalne ilości paliwa. Ja mam 1.8 tdci i u mnie przy włączonej AC jak kiedyś sprawdzałem było to na postoju włączając w kompie chwilowe spalanie jakieś 0,4 – 0,5 litra więcej na godzinę. Wyłączam AC na off kiedy nie jest potrzebna no bo po co ma chodzić np. gdy temp spadnie poniżej 17 stopni. Klimatronik i tak dalej steruje siłą nawiewu i temperaturą w zależności od nasłonecznienia i temperatury zewnętrznej, tylko nie używa kompresora. Jedno jest pewne że fachowcy zalecają ją włączyć na parę minut raz w miesiącu aby system klimatyzacji się przesmarował. Musisz sam sobie przeanalizować chwilowe spalanie w twoim samochodzie czy jest dla ciebie opłacalne.
Pozdrawiam.
Pomarańczowa śnieżynka włącza się poniżej 4 stopni na dworze i jest nie zależne czy AC/ON czy AC/OFF. Informuje o możliwości wystąpienia oblodzenia (niektórzy się śmieją, że zostało 2 miesiące do świąt
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. a czerwona gdy jest poniżej 0 stopni że to już święta
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.)