Cytat:
|
czy upierać się przy tym V (240km/h), czy można dać H (210km/h)
|
Indeks prędkości mówi nam o tym, do jakiej prędkości producent gwarantuje parametry opony. Jest to największa bezpieczna prędkość, jaką możemy osiągnąć użytkując dane opony.
Dopuszcza się zmianę indeksu o jeden stopień w dół, a maksymalnie o dwa stopnie. Teoria głosi, że przy zmianie indeksu na niższy powinna być także w aucie umieszczona naklejka z informacją o tym
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
Ja bym się specjalnie nie upierał przy "V".
Co do marek to z doświadczenia polecam Goodyear UltraGrip (ja miałem 7, dziewczyna ma 8 i też sobie chwali), teraz mam Nokian WR D3 - własne doświadczenia mam z nimi żadne
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. , ale kolega z pracy już na nich trochę km zrobił po trasie i śniegu i sobie chwali. W opiniach użytkowników też jest pozytywnie i testy też dobrze wypadają, a cena przystępna jak na oponę z klasy premium. Polecana często jest też Continental TS830 lub 850.