Temat: [Mondeo 2007-2014] jaki rozmiar opon lub kół ?
View Single Post
Stary 28-10-2014, 07:48   #1103
sagittarius82
ford::average

Imię: Sławek
Model: Mondeo MK5 Titanium
Silnik: 2.0 EcoBlue 190 KM
Rocznik: 2019
Domyślnie Odp: Rozmiar i opony co polecacie?

Cytat:
Napisał kalwin Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
czy upierać się przy tym V (240km/h), czy można dać H (210km/h)
Indeks prędkości mówi nam o tym, do jakiej prędkości producent gwarantuje parametry opony. Jest to największa bezpieczna prędkość, jaką możemy osiągnąć użytkując dane opony.
Dopuszcza się zmianę indeksu o jeden stopień w dół, a maksymalnie o dwa stopnie. Teoria głosi, że przy zmianie indeksu na niższy powinna być także w aucie umieszczona naklejka z informacją o tym Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
Ja bym się specjalnie nie upierał przy "V".
Co do marek to z doświadczenia polecam Goodyear UltraGrip (ja miałem 7, dziewczyna ma 8 i też sobie chwali), teraz mam Nokian WR D3 - własne doświadczenia mam z nimi żadne Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. , ale kolega z pracy już na nich trochę km zrobił po trasie i śniegu i sobie chwali. W opiniach użytkowników też jest pozytywnie i testy też dobrze wypadają, a cena przystępna jak na oponę z klasy premium. Polecana często jest też Continental TS830 lub 850.

Ostatnio edytowane przez sagittarius82 ; 28-10-2014 o 07:50
sagittarius82 jest offline   Odpowiedź z Cytatem